Най-големият производител на мед в Европа Aurubis миналия месец заяви,

...
Най-големият производител на мед в Европа Aurubis миналия месец заяви,
Коментари Харесай

Собственикът на най-голямата компания у нас ще претърпи загуби за €185 милиона, заради измама

Най-големият производител на мед в Европа Aurubis предишния месец съобщи, че е обиден от солидна машинация, включваща колета на железен скрап.

Aurubis съобщи, че е разкрил забележителен дефицит на метал, като добави, че счита, че някои от доставчиците му са манипулирали детайлности за предоставения от тях скрап и са работили със чиновници в отдела за взимане на проби на компанията, с цел да прикрият истината.

Компанията има интервенции и у нас. Заводът на на немската Aurubis " Аурубис България " се намира към Пирдоп и преработва мед. Разположен е на към 80 km източно от София. " Аурубис България " е и най-голямата компания по проходи у нас (6.6 милиарда лв. за 2021 година).

Още тогава компанията допусна, че загубите ще са за стотици милиони евро. Сега изчисленията сочат, че това ще й коства 185 милиона евро, съобщи Bloomberg.

Редица кавги раздрусаха световната промишленост за метали през последните години, в това число шокиращото разобличаване на търговеца Trafigura Group, че е била жертва на хипотетична машинация с никел. Вместо доставки на поръчан никел, той получи камъни.
 Германската Aurubis евентуално е станала жертва на голяма машинация с доставката на метали
Собственикът на най-голямата компания в България евентуално е станал жертва на голяма машинация със първични материали

Металургичната промишленост в международен мащаб стана жертва на голям брой сривове през последните години

Според Aurubis застрахователните заплащания може да покрият към 30 милиона евро и също по този начин ще бъдат възобновени някои загуби от иззети активи.

Компанията чака оперативни облаги преди налозите от 310 до 350 милиона евро спрямо по-ранната си прогноза от 450 до 550 милиона евро за финансовата 2022-2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР