Най-големият производител на чипове в света тайванската компания TSMC отчете

...
Най-големият производител на чипове в света тайванската компания TSMC отчете
Коментари Харесай

№1 производител на чипове в света отчита първи спад на печалбата от 4 години насам

Най-големият производител на чипове в света тайванската компания TSMC регистрира спад на облагата за второто тримесечие. TSMC заяви, че приходите са спаднали с 10% по отношение на миналата година до 480,84 милиарда тайваски $ (15,4 щатски долара), до момента в който чистата облага е спаднала с 23,3% по отношение на миналата година до 5,8 милиарда щатски $. Това е първият тримесечен спад на чистия приход на компанията от второто тримесечие на 2019 година

Преди време компанията предвижда доходи за второто тримесечие сред 15,2 и 16 милиарда $.

Причината е спадът в търсенето на полупроводници. TSMC разяснява още, че има макроикономически аргументи, които са повлияли на бизнеса, " които са понижили търсенето на крайния пазар и са довели до промяна ", представено от Cnbc.

Прогнозираните доходи за третото тримесечие на TSMC са сред 16,7 и 17,5 милиарда $.

TSMC създава чипове за едни от най-големите компнии консуматори на сходни артикули като Apple, която разчита на чипове от TSMC за производството на iPhone. Смята се, че идващият процесор на Apple за iPhone ще бъде основан на 3-нанометрова технология. Apple нормално пуска най-новия си iPhone през септември, тъй че евентуално ще поръча чипове от TSMC през третото тримесечие.

TSMC е топ производителят на най-модерните процесори в света, в това число чиповете в най-новите iPhone, iPad и Mac. Но неприятната новината е, че търсенето на потребителска електроника спадна след пандемията, след месеци на взрив.

Търсенето на преносими компютри и смарт телефони набъбна внезапно по време на блокирането на Covid-19, което подтиква производителите на смарт телефони и компютри да вършат големи поръчки за чипове. Това докара до непотребни ресурси, откакто потребителите понижиха покупките на тези артикули на фона на инфлацията.

Най-големият клиент на TSMC Apple регистрира спад на общите продажби за второ следващо тримесечие през май.

Пазарът на смарт телефони в международен мащаб се срина с 11% през второто тримесечие на годишна база, съгласно отчет на доставчика на данни Canalys.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР