Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing

...
Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing
Коментари Харесай

Насред дефицита на пазарите: Най-големият производител на чипове обяви инвестиции за $ 28 милиарда

Най-големият производител на чипове в света - Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) разгласи, че усили финансовите си разноски до 28 милиарда $ през тази година, с което ще разшири индустриалния си потенциал, в това число и посредством създаване на нов цех в Аризона, съобщи Zero Hedge.

От компанията показват, че 80% от тази сума ще бъде разходвана за развиването на напреднали полупроводникови технологии. " Това значи, че компанията планува изстрелване на търсенето на чипове ", показват от Zero Hedge. " Една от аргументите за това са Intel, които в сряда назначиха нов основен изпълнителен шеф, който обмисля разлъка с традициите и аутсорсване на производството точно към компании като TSMC. "

Ако те осъществят капиталовата си стратегия, с нея те ще удвоят вложенията си по отношение на година по-рано.

Тайванският производител обаче не разчита единствено на повишаването на поръчките от Intel. Всъщност те порастват доста най-малко от предходната година, като през последното тримесечие на 2020 година чистите доходи на колоса се изстреляха с 23% на годишна основа до 142,8 милиарда $, което надвиши упованията от 137,2 милиарда $. Благодарение на това облагата за цялата година набъбна с 50% по отношение на 2019 година - най-бързия ѝ ритъм на повишаване за последното десетилетие.

Ръстът на продажбите беше подкрепят от покупко-продажбите с 5-нанометрови чипове. Те са най-напредналият артикул на TSMC и се употребяват интензивно за производството на чиповете на Apple А14, като образуват 20% от постъпленията през последните три месеца на предходната година. Други 29% от тях идват от 7-нанометровите чипове.

Прогнозата на компанията е облагата ѝ да доближи сред 12,7 и 13 милиарда $ през актуалното тримесечие, което е по-голяма сума, в сравнение с са упованията на анализаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР