Най-големият проект от десетилетия за издирването на чудовището от Лох

...
Най-големият проект от десетилетия за издирването на чудовището от Лох
Коментари Харесай

Разочарование: Как приключи най-мащабното търсене на чудовището от Лох Нес

Най-големият план от десетилетия за издирването на чудовището от Лох Нес приключи, само че към момента няма доказателство, че известният звяр от шотландския фолклор в действителност съществува, оповестиха ДПА и ТАСС.

Biggest Loch Ness monster hunt in 50 years kicks off in Scotland
— CNN International (@cnni)
Ръководителят на плана Алън Маккена сподели, че е получил редица видеоклипове и сигнали от хора, наблюдаващи камерите, предаващи онлайн от огромното ледниково езеро Лох Нес. Маккена обаче посочи, че ще е належащо доста време, с цел да се прегледат всички фрагменти и данни , с цел да могат да се разграничат обстоятелствата от фантазията.

Според уредниците от Центъра „ Лох Нес “ и запалянковците от групата „ Доброволци, изследващи Лох Нес “,  двудневният план е най-систематичното търсене на чудовището, наречено още Неси, от 1972 година насам.

Десетки доброволци от целия свят се нареждаха на общо 17 наблюдателни пункта към езерото, като стотици почитатели на чудовището следиха Лох Нес посредством уеб камери.

От десетилетия насам спекулациите за Неси включват догатки, че е огромна риба, семейство видри, плаващ клон или праисторическо животно. Но догатката, че Неси е плезиозавър, е в действителност невероятно, защото античното влечуго е изчезнало преди десетки милиони години.

Маккена и неговият екип отидоха до езерото няколко пъти и спуснаха подводен микрофон, наименуван хидрофон, надявайки се да разрешат мистерията. По време на тест в петък се чуха „ странни звуци “, сподели той. Проверка на същото място в неделя обаче не сподели никакъв резултат. Поради тази причина не беше изяснено дали шумовете са били породени от газове или от животно.

Mystery hunters converged on a Scottish lake on Saturday to look for signs of the mythical Loch Ness Monster.
— CBS News (@CBSNews)
Легендата за чудовището от Лох Нес може да бъде проследена до времето на Св. Коломба, за който се твърди, че е опитомил звяра, откакто Неси е нападнал прислужник през 565 година

Официалната туристическа организация на Шотландия заяви, че до момента е имало „ над 1000 истории на очевидци и доста необясними доказателства “ за езерото.

Снимка от 1934 година, на която се вижда фигура, наподобяваща глава на плезиозавър, провокира голям интерес и въодушеви доста хора през идващите десетилетия да се впуснат в „ лов на чудовището “, както и да проведат научни проучвания. Повечето хора в този момент имат вяра, че фотографията е просто подправена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР