Най-големият проблеми за българите са високите цени. Лек спад в

...
Най-големият проблеми за българите са високите цени. Лек спад в
Коментари Харесай

Високите цени са най-големият проблем за българите, 61% искат редовен кабинет на всяка цена

Най-големият проблеми за българите са високите цени. Лек спад в поддръжката за " Продължаваме промяната ". Преднината на ГЕРБ се усилва до 5% измежду гласуващите. 61% желаят постоянно държавно управление след изборите непременно.

Това са водещите заключения от изследване на организация за настройките на българите по отношение на главните проблеми в страната и поддръжката към политическите обединения.

Изследването е извършено през август тази година с 1007 ефикасни изявленията с пълнолетни респонденти и е финансирано от.

Най-големите проблеми, пред които е изправена страната ни сега, са повишаващите се цени (40 процентни пункта) и енергийната рецесия (19 процентни пункта). Това сочат данните от отворен въпрос, на който всеки един от интервюираните лица е имал право да даде до три отговора.

Следващите два казуса в подредбата също са със обществена устременост - бедността (11 процентни пункта) и ниското възнаграждение на труда (9 процентни пункта). С еднакъв дял се подрежда и корупцията (9 процентни пункта).

 Графика: " Тренд "

На три почти равни дяла е разпределено отношението към новия длъжностен кабинет. 32% от всички интервюирани утвърждават държавното управление на Гълъб Донев. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " ИТН ". 34% от всички интервюирани показват негативно отношение към държавното управление, като последователите на ГЕРБ в най-голяма степен заявяват отрицателното си отношение.

Високият % посочващи опцията " не знам / не мога да преценява " значително се дължи на късото време, в което служебният кабинет действа.

 Графика: " Тренд "

През август месец отчитаме лек спад на поддръжката по отношение на " Продължаваме промяната " (19.6% измежду гласуващите), заради което и преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) към този момент е близо 5%. Силно оспорвана е третата позиция сред Движение за права и свободи (10.6%) и Възраждане (10.3%). Гласовете от чужбина за двете обединения евентуално ще се окажат решаващи при крайната класификация на самите избори. На пета позиция се подрежда Българска социалистическа партия с 8.6% от гласуващите, отбелязвайки лека ерозия по отношение на проучването ни през юли. Демократична България този месец е събира поддръжка на 7.3% от гласуващите, до момента в който партията на Стефан Янев през август към този момент наподобява покрай парламентарната преграда с 4.5% измежду гласуващите. " ИТН " резервира шансове за парламентарно посланичество след идващите избори с 3.9%. Под 4% остава групировката към Манолова (1.9%) и Вътрешна македонска революционна организация (1.2%).

 Графика: " Тренд "

61% от всички интервюирани желаят постоянно държавно управление непременно след предварителните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които в случай че компромисите за постоянно държавно управление са прекомерно огромни, считат, че е по-добре да има още веднъж избори.

 Графика: " Тренд "
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР