Най-големият проблем у нас ощазва се са високите цени -

...
Най-големият проблем у нас ощазва се са високите цени -
Коментари Харесай

И най-големият проблем за българина е… високите цени в магазина

Най-големият проблем у нас ощазва се са високите цени - по този начин считат 44% от българите, следван от пандемията – 12%, на трето място се подрежда корупцията с 11 на 100, сочи изследване на " Тренд ".



По-надолу не престават да преобладават обществените проблеми – повишение на приходите, обедняването и опазването на здравето.



Повишаването на цените се явява главно предизвикателство пред новия кабинет. Половината от българите считат, че повишаването е с над 20%.



Близо една трета са на мнение, че повишението е сред 10 и 20%. Опцията, че повишаването е сред 5 и 10% е посочена от една десета от запитаните, а единствено 1% декларират, че покачването на цените е под 5%.

Сходни са стойности на позитивна и негативна оценка за кабинета на Кирил Петков. Запазва се електоралната конструкция от последните избори, демонстрират още данните на " Тренд ".



Само два месеца след последните предварителни парламентарни избори, електоралната картина е структурно идентична с изборния резултат.

" Продължаваме промяната " е първа политическа мощ с 26,4% от деклариралите, че ще гласоподават на възможни избори. ГЕРБ остават близо до изборния си резултат с 22,3%. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са сходни като резултат надлежно с 11, 5% и 10, 9%.

Проучването се организира на територията на страната и не се регистрира капацитетът на обединенията от чужбина, което може да размести позициите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Пета политическа мощ остава " ИТН " с 8,1% от деклариралите, че ще гласоподават, а шести остават " Демократична България " с 6,8%. Регистрира се лек растеж при " Възраждане " спрямо изборния им резултат, като партията се употребява с поддръжката на 5,9% от деклариралите, че ще упражнят правото си на глас при нови избори.

Под парламентарната преграда остават " Изправи се БГ! Ние идваме " с 1,9% и Вътрешна македонска революционна организация с 1,1%.

-----------------

Проучването на " Тренд " е осъществено в интервала сред 12 и 19 януари 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " посредством таблет измежду 1004 души на възраст над 18 година
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР