Най-големият проблем през новата учебна година е с обхвата на

...
Най-големият проблем през новата учебна година е с обхвата на
Коментари Харесай

Мая Манолова откри учебната година в най-старото училище в Силистра

Най-големият проблем през новата образователна година е с обсега на всички деца в учебно заведение.

На това мнение е омбудсманът на Република България Мая Манолова. "Това е предизвикателство пред нас като общество. Не просто с инцидентни акции би трябвало да връщаме децата в учебно заведение, а с една премислена, целенасочена политика, първата стъпка от която е обсегът на децата в предучилищната форма ", сподели Манолова, която взе участие в церемонията за разкриване на новата образователна година в най-старото учебно заведение в Силистра "Отец Паисий ", където се учи единайсет годишната Ния Атанасова - едно от момичетата-посланик на омбудсмана измежду децата, заяви Българска телеграфна агенция.

Според предварителната стратегия Мая Манолова би трябвало да посети Професионалната гимназия по индустриални технологии "Евлогий Георгиев " в Силистра - част от учебните заведения, с които работи Центърът за междуетнически разговор и приемливост "Амалипе " - сътрудник на институцията на омбудсмана. В програмата на Манолова са планувани посещаване в социално-педагогическия пансион "Христо Ботев " в тутраканското село Варненци, среща с майките на деца с увреждания - част от протестната мрежа "Системата ни убива! " и приемни за жители в седемте общини на Силистренска област.

Днес образователната година в Силистренско стартира в 45 учебни заведения и 24 детски градини, демонстрира информация от Регионалното ръководство на образованието. Закрито е началното учебно заведение "Отец Паисий " в село Алеково. Най-голямото образователно заведение е приблизително учебно заведение "Васил Левски " в гр. Дулово с 826 възпитаници. Няма промени в професионалната мрежа. Очакваният брой първокласници по данни от началото на този месец е 804 при 922 възпитаници през предходната година.От тази година има банкет на възпитаници единствено след седми клас. Създадени са 34 паралелки - 15 профилирани и 19 - професионални.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР