Най-големият проблем на сегашната конституция е липсата на баланс между

...
Най-големият проблем на сегашната конституция е липсата на баланс между
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: ГЕРБ и БСП са с еднакъв произход и мислене

" Най-големият проблем на сегашната конституция е неналичието на баланс сред управляващите ", това е един от причините на Стефан Софиянски за приемане на нова конституция. Тема, по която той гостува в " Денят стартира с Георги Любенов ". В студиото на Българска национална телевизия Софиянски показа целите на новия висш закон, който предлага. Той разяснява и идните европейски избори.

" В листите (за европейските избори - б.р.) виждаме съвсем едни и същи лица и е реалност, че нашите евродепутати в този мандат не свършиха безусловно нещо ", такава оценка даде на българското посланичество в сегашния Европейски парламент някогашният длъжностен министър председател и кмет на София Стефан Софиянски.
Според Софиянски част от цели, които е трябвало да бъдат изпълнени през сегашния мандат на Европейския парламент са били премахването на шенгенския механизъм, влизането на България в еврозоната и предложение на опция на пакета " Макрон " от българските евродепутати.

В студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Софиянски съобщи, че дружно с екип специалисти са подготвили вид на нова конституция:
" Днес България е в НАТО и Европейския съюз - по-съвременни, по-демократични образования. Това значи, че ние би трябвало да осъвремним нашата конституция по този начин, че да заемем едно почтено място в Европейския съюз "
Според Софиянски президентът би трябвало да получи правото на законодателна самодейност. Областните шефове той дефинира като " служба без функционалности ". Бившият министър председател счита, че те би трябвало да бъдат избирани непосредствено.
" 28-те области са прекомерно доста за една дребна страна. България би трябвало да има 7 области ", добави той.
Софиянски счита, че ръководството в България последните години е " комунистическо " и че би трябвало да се смени манталитета и да се разбере, че обществото дава на държавното управление, а министерски съвет са просто чиновници.

Повече от концепциите на Софиянски за нова конституция гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР