Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР

...
Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР
Коментари Харесай

Национален протест на полицаите е обявен на 5 юли

Най-големият полицейски профсъюз - Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) насрочва народен митинг на 5 юли от 11 ч. пред храм-паметника " Александър Невски ". Това решение на управителния съвет на федерацията разгласи нейният ръководител Валентин Попов на специфична конференция, съобщи Би Ти Ви.

" Ние още веднъж няма да честваме празника на Министерство на вътрешните работи ", съобщи Попов поради несъгласията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи с управлението за оборудването с облекло и заплащането на полицейските чиновници.

В началото на месеца синдикатът изиска 15-процентово нарастване на полицейските заплати. От думите на вътрешния министър Валентин Радев обаче стана известно, че това няма по какъв начин да се случи в сегашния миг, тъй като няма причини за това. Повече от декларираното от Радев четете тук.

По-рано през днешния ден пред БНР Попов съобщи, че не знае да има цялостни хранилища с дрехи на чиновниците на ведомството.

" Пълни хранилища може и да има, единствено че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме желание, в полза на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв цялостен склад, тъй като в случай че не се неистина, по този начин беше казано обществено, само че се отказахме. Няма цялостен склад в Симеоново. Това е истината! Предстои едно пренасяне на едни хранилища в Симеоново и те още не са цялостни. Нови униформи ще има скоро най-вероятно. Вече се извършват няколко публични поръчки. Трябва да уточня, че болшинството сътрудници, които извършват отговорностите си в униформено облекло, не са получавали такова в продължение на години - три, четири, че дори и пет ", сподели той.

Повод за коментара му бяха думите на зам.-вътрешния министър Стефан Балабанов, че държавното управление ще обезпечи униформеното облекло на служителите на реда, което те не са получавали от 4-5 години. Дори част от облеклата по думите му били към този момент получени в някои районни дирекции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР