Най-големият нискотарифен превозвач в света ирландската компания Ryanair обяви, че

...
Най-големият нискотарифен превозвач в света ирландската компания Ryanair обяви, че
Коментари Харесай

Rynair обяви значително орязване на зимните си полети

Най-големият нискотарифен транспортьор в света ирландската компания Ryanair разгласи, че ще понижи полетите си за зимния сезон, като по този метод дава отговор на новите ограничения, които държавните управления вкарват против разпространяването на ковид, съобщи Би Би Си.

Броят на полетите ще бъде на 40% от потенциала през същия интервал на 2019 година

Компанията ще затвори базите си в Корк, Шанон и Тулуза през зимата, само че ще поддържа 65% от старите си направления с по-малък брой полети.

Очакванията на компанията са общият брой на превозените пасажери през 2020 година да доближи 38 млн. души. За сравнение  през  предходната година самолетната компания транспорти 146 млн. души, т.е. спадът на превозените пасажери ще бъде 74%.               

Според основният шеф на компанията Майкъл о Леъри изрази страдание, че би трябвало да се създадат такива съкращения в програмата за полетите, само че съгласно него главната причина за това е, че държавните управления на страните в Европейски Съюз не ръководят вярно авиационното придвижване.

Въпреки това компанията води договаряния за придобиването на към 200 нови самолета от злощастния модел Boeing 737-MAX, като по оценки на ирландските медии цената на договорката ще бъде към 15 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР