Най-големият немски профсъюз IG Metall се обърна към ръководството на

...
Най-големият немски профсъюз IG Metall се обърна към ръководството на
Коментари Харесай

Медиите: в Германия поискаха от Tesla да изясни ситуацията с мащабното изтичане на лични данни на клиенти и техните видеоклипове

Най-големият немски синдикат IG Metall се обърна към управлението на Tesla с искане да обясни информацията по отношение на вероятните нарушавания на закона за отбрана на персоналните данни след огромно приключване на информация, оповестява локалният вестник Handelsblatt.

Говорителят на профсъюза Дирк Шулц е споделил, че съдейки по оповестените данни с размер 100 GB, се злоупотребява с персоналната информация на чиновниците на компанията. Един от заводите на Tesla се намира в немската федерална провинция Бранденбург.

Миналата седмица немските медии разгласиха досие, съдържащо резултатите от разбора на 23 000 файла, съдържащи поверителни данни на компанията. Информаторът даде данните в края на 2022 година Инсайдерът твърди, че доста чиновници на Tesla, посредством вътрешни канали имат достъп до всяка информация, която визира актуалните и някогашни чиновници на американския производител.

Става дума за телефонни номера и домашни адреси на повече от 100 000 чиновници, както и данни за техните заплати и банкова информация на клиенти. Освен това, изтеклата информация съдържа хиляди недоволства на клиенти на Tesla по отношение на странното държание на автопилота, отчети за злополуки, включващи непреднамерено прекъсване или ускорение на електрическите автомобили и три хиляди записа, свързани с опасенията на клиентите по отношение на сигурността на системата за подкрепяне на лидера.

Информаторите на сигналите считат, че с помощта на разобличаването, за обществеността ще стане ясна неспособността на Tesla да отбрани данните на клиенти, чиновници и бизнес-партньори. Handelsblatt твърди, че инсайдерът първо е уведомил за нарушаването длъжностното лице, отговарящо за отбраната на данните във федералната провинция Бранденбург.

На собствен ред, след обявата Tesla разгласи, че има “кражба на данни “. Компанията даде обещание да се обърне към съда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР