Най-големият мол в Румъния сериозно превъзхожда най-големия в България. AFI

...
Най-големият мол в Румъния сериозно превъзхожда най-големия в България. AFI
Коментари Харесай

Най-големият мол в Румъния струва над 2 пъти повече от най-големия в България

Най-големият мол в Румъния съществено превъзхожда най-големия в България. AFI Cotroceni в Букурещ е оценен на 545.5 милиона евро в края на юни 2018 година - над 2 пъти повече от българския отличник - " Парадайс център ".

Търговският център, който е благосъстоятелност на израелската група AFI Europe Romania, нараства с 9% по отношение на 2017 година, а продажбите и посетителите му също нарастват, съгласно отчета на групата.

 Как българските молове станаха южноафрикански?
Как българските молове станаха южноафрикански?

Поредната покупка на фонд от далечната страна е " Парадайз Център "

За съпоставяне най-големият български мол - " Парадайс център " в София бе продаден за над 2 пъти по-малка сума - 253 млн. евро в най-скъпата имотна договорка в страната за 2017 година Собственик стана южноафриканският капиталов фонд Nеw Еurоре Рrореrtу Іnvеѕtmеnt (NЕРІ), който малко по-рано закупи и различен огромен столичен мол - " Сердика Център " .

AFI Cotroceni доближава чист действен доход от 18.1 млн. евро през първата половина на годината, което е с 8.2% повече в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Броят на посетителите се усилва с 9%, а комбинираните продажби на търговците в мола доближават 120 млн. евро, което е растеж от 7.5% по отношение на първата половина на 2017 година, демонстрират данните на компанията.

 Френска компания влага €70 милиона в съвременен румънски мол
Френска компания влага €70 милиона в съвременен мол покрай България

Той ще разполага с заведения за хранене с тераси, развлекателен център и VIP мултиплекс кино

Най-големият румънски търговски център превъзхожда българския отличник както по комерсиална повърхност, по този начин и по брой на посетителите. Той се простира на 88 500 кв. м, ангажиран е на 98% и притегля над 18 млн. гости годишно (50 000 на ден), по данни на притежателя му.

Столичният " Парадайс център " е с 82 000 кв. м комерсиална повърхност, като през него минават над 10 млн. гости годишно (близо 27 400 на ден), съгласно данните на NEPI.

 Най-големите имотни покупко-продажби за 2017-а: 5 мола продадени за над 1,3 милиарда лв.
Най-големите имотни покупко-продажби за 2017-а: 5 мола продадени за над 1,3 милиарда лв.

Кратък лист на споразуменията

Разбира се, румънският отличник е ситуиран и в по-голям град с по-силна стопанска система - в Букурещ живеят над 2 млн. души по публични данни. Ако включим и жителите на покрайнината, както и тези без публична адресна регистрация, цифрата става още по-сериозна - над 2.5 млн. души.

В София живеят близо 1.24 млн. души по публични данни, само че дружно с близките обитаеми места и нерегистрираните живеещите в нея набъбват до над 1.5 млн. души.

Покупателната дарба на живеещите в Букурещ също е по-добра от тази на жителите на българската столица, а локалният пазар е доста по-голям от софийския.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР