Най-големият мениджър на богатство в света UBS отчете рекорден ръст

...
Най-големият мениджър на богатство в света UBS отчете рекорден ръст
Коментари Харесай

Най-големият мениджър на богатство в света с рекордна печалба за тримесечието

Най-големият управител на благосъстояние в света UBS регистрира рекорден растеж на чистата облага до 2,1 милиарда $ за третото тримесечие на годината, надминавайки доста пазарните прогнози, съобщи Си Ен Би Си. Това е скок с над 99% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

„ Трудно е да не сме щастливи при сходни резултати, изключително като се има поради, че за тях способстват разнообразни бизнес отдели “, разяснява основният изпълнителен шеф на банката Серджо Ермоти.

Анализаторите чакаха швейцарската банка да регистрира облага от 1,5 милиарда $ през третото тримесечие, сочат данни на Refinitiv Eikon. Този резултат идва след спад от 11% на облагата през второто тримесечие, когато международната банкова промишленост усети цялостния резултат от пандемията от ковид.

Πeчaлбaтa пpeди oблaгaнeтo c дaнъци на банката е повишена с 92% на годишна база до 2,6 милиарда $, като от фонансовата институция обявиха, че това е най-хубавото й трето тримесечие от десетилетия насам.

Банката преписа актуалните резултати на мощната потребителска интензивност и на „ изгодите от добре диверсифициран бизнес модел с необятен районен микс “.

Ермоти съобщи, че от географска позиция Съединени американски щати и Азия оферират „ по-големи благоприятни условия за напредък “ от Европа, като добави, че Старият континент би трябвало да вкара структурни промени с цел да възвърне своята конкурентоспособност.

Това са последните финансови резултати под водачеството на Серджо Ермоти, които ще напусне банката този месец. От 1 нoeмвpи нa поста основен изпълнителен шеф на UBS ще зacтaвa Paлф Xaмъpc.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР