Най-големият луксозен конгломерат в света LVMH на започна 2024 г.

...
Най-големият луксозен конгломерат в света LVMH на започна 2024 г.
Коментари Харесай

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

Най-големият първокласен конгломерат в света LVMH на стартира 2024 година с по-слабо показване от първичните прогнози.

LVMH, под чиято шапка са марки като Christian Dior, Tiffany & Co. и Loro Piana, отбелязва закъснение на растежа на продажбите, защото купувачите не престават да обмислят разноските си за артикули от високия ценови клас. Приходите за първото тримесечие са нараснали единствено с 3% до 20,7 милиарда евро, заяви компанията в от тази седмица.

Най-големият спад идва от звеното за виновност и алкохолни питиета, където приходите са с 16% по-ниски.

Според LVMH повода за спада на продажбите в шампанското като Dom Pérignon, Мoet & Chandon и други „ отразява нормализирането на търсенето след Covid ". Тенденцията следва години на рекордно ползване на шампанско по време и директно след пандемията.

Колкото до коняка Hennessy - „ още веднъж беше възпрепятстван от внимателното отношение измежду търговците на дребно, което ограничи поръчките им в среда, която остава несигурна в Съединените щати ", проучват от конгломерата.

Продажбите на шампанско доближиха върхове през 2021 година и 2022 година и то доста по-високи от годините преди пандемията. Глобалните доставки на шампанско през 2022 година са 326 милиона бутилки - най-високата численост от 2008 година насам.

През 2022 година Филип Шаус, основен изпълнителен шеф на подразделението за виновност и спиртни питиета на LVMH, сподели, че търсенето на „ бутилки с мехурчета " е толкоз огромно, че компанията го е нарекла „ лудите 20 “ (roaring 20s).

Сега обаче марките за шампанско и коняк регистрират най-резкия спад на продажбите от 12% за първото тримесечие на 2024 година в съпоставяне със същия интервал на 2023 година

Междувременно отделът на LVMH за селективна търговия на дребно, който включва Sephora, е повишен с 11%. Часовниците и бижутата регистрират спад от 5% в продажбите (Tiffany & Co, TAG Heuer и други).

Японските купувачи са основни за едноцифрения растеж на приходите на LVMH, до момента в който тези в Съединени американски щати и Европа демонстрират стеснен, само че позитивен вкус.

Останалата част от Азия обаче се отдръпва доста от високите разноски през първото тримесечие спрямо преди една година.

Сравнението е основно

Изданието Fortune написа, че забавянето на търсенето изтезава първокласната промишленост през последните няколко месеца. Конкуренти на LVMH като Kering също алармират за отслабващия вкус на потребителите.

Луксозните колоси са се надявали, че икономическото възобновяване в Китай може да подхрани нужния напредък за марките, само че това към момента не се е случило.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР