Най-големият круизен кораб в света се очаква да се отправи

...
Най-големият круизен кораб в света се очаква да се отправи
Коментари Харесай

Какво би се случило, ако най-големият круизен кораб се сблъска с айсберг?

Най-големият круизен транспортен съд в света се чака да се насочи на първото си корабоплаване след към шест месеца, а след следващия случай наоколо до Титаник, е мъчно човек да не си зададе въпроса какво би се случило, в случай че Icon of the Seas бъде сполетян от същата орис, като известния океански лайнер, написа.

Icon of the Seas сега се чака да плава в Карибския басейн, което значи, че по пътя му няма да има лед.

154-те пасажери на борда трябваше да бъдат евакуирани със избавителни лодки и салове.

Миналата годинакораб на компанията Norwegian Cruise Line ship се сблъска с айсберг, до момента в който се движеше в гъста мъгла в Аляска, като провалите бяха задоволителни за редуциране на пътуването и отмянана друго, с цел да може плавателният съд да бъде ремонтиран.

Нито един от двата случая обаче не беше злополука с пропорциите на Титаник.

Миналогодишният случай е „ извънредно необичаен “, споделя специалистът от круизната промишленост Стюърт Широн пред USA Today.

Круизните кораби може от време на време да реализират контакт с лед, само че съгласно Широн е извънредно транспортен съд да получи физически провали или вследствие на това да бъдат промени проектите му за плавания.

Круизните кораби разчитат на радарни технологии и сателитно следене, с цел да заобикалят конфликти с айсберги. Усъвършенстването на GPS технологиите и патрулирането на океаните от самолети също направиха плаването по-безопасно, само че постоянно има дребен риск.

За благополучие, круизните кораби в днешно време също по този начин са по-добре готови за злополучие.

От Royal Caribbean, компанията която стои зад Icon of the Seas, споделят, че всичките им круизни кораби разполагат с " задоволително избавителни съдове с потенциал за всички посетители и членове на екипажа, както и с авариен потенциал. "

Пасажерите, които пътуват с круизите на компанията, също по този начин минават през инструктаж, с цел да знаят какво да вършат при изключителни обстановки.

Така че даже и да се стигне до малко евентуална покруса, протоколите за потребление на избавителните лодки и салове биха могли да оказват помощ на пасажерите да избегнат някои от най-драматичните и спорни подиуми от кино лентата " Титаник ", написа Business Insider.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР