Най-големият круизен кораб в света, който би могъл да превози

...
Най-големият круизен кораб в света, който би могъл да превози
Коментари Харесай

Ще нарежат ли за скрап най-големия круизен кораб в света? СНИМКИ

Най-големият круизен транспортен съд в света, който би могъл да транспорти 9000 пасажери, ще бъде бракуван преди първото си корабоплаване.

Global Dream II, за който се счита, че коства цели £900 милиона, е 20-палубен транспортен съд, който включва открит воден парк и първокласно кино. Германско-хонконгската корабостроителна компания MV Werften беше съвсем приключила построяването на кораба, когато разгласи банкрут при започване на тази година.



Все още не е открит покупател за големия транспортен съд и готви процедура по бракуването му.

Двигателите и частите към този момент са подготвени да бъдат разпродадени, съгласно немското списание за круизна промишленост An Bord, до момента в който долният корпус ще бъде продаден за скрап.

Първият транспортен съд Global Dream също е на пазара. И двата лайнера сега се съхраняват в немска корабостроителница, само че времето за търсенето на покупател изтича.



 Представителят на MV Werften, Кристоф Морген, сподели на конференция, че корабостроителницата на компанията във Висмар е била продадена на военноморското звено на Thyssenkrupp, което ще я употребява за създаване на военни кораби.

Това значи, че и Global Dream, и Global Dream II би трябвало да бъдат преместени до края на 2023 година

 Една спънка за намирането на покупател на корабите е, че те са проектирани за азиатския пазар, съгласно Ан Борд, тъй че „ каютата, палубата и системата за задвижване “ ще се нуждаят от огромни промени, преди корабите да бъдат подобаващи за потребление в Северна Америка или Европа.

Има известна вяра, че може да се откри покупател, като специалистите по круизни кораби TradeWinds споделят, че Stena желае да купи кораба с вярата, че това ще даде подтик на китайския круизен бизнес.



 По отношение на пътническия потенциал и двата кораба биха били най-големият круизен транспортен съд в света.

Кралският карибски лайнер Wonder of the Seas е актуалният титуляр с потенциал да побере 6 988 пасажери.

С тегло от 208 000 тона всеки, корабите биха били шестият по величина по мярка след петте кораба от клас Oasis на Royal Caribbean.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР