Най-големият кредитор в Германия – Deutsche Bank AG засили вътрешните

...
Най-големият кредитор в Германия – Deutsche Bank AG засили вътрешните
Коментари Харесай

Слуховете за сливане на Deutsche Bank и Commerzbank се възродиха

Най-големият заемодател в Германия – Deutsche Bank AG ускори вътрешните си полемики по отношение на евентуални покупко-продажби за сливания и придобивания. Конкретно по информация на Bloomberg се разискват възможни покупко-продажби с немската Commerzbank AG и нидерландската ABN Amro Bank NV.

Deutsche Bank към момента не е упълномощила публично никоя капиталова банка да помогне в търсенето на покупко-продажби, нито е водила диалози с някоя от евентуалните си цели, показват пред медията хора, осведомени с въпроса.

Новината идва пет години откакто Deutsche Bank и Commerzbank преустановиха опит за обединение. Така и потребността на Германия да запуши дупка в бюджета си още веднъж разпалиха спекулациите за евентуална договорка.

Германия има 15% дял в Commerzbank, който датира от времето на международната финансова рецесия, избухнала през 2008 година Най-голямата европейска стопанска система е най-големият вложител в банката и наскоро съобщи, че преглежда всички благоприятни условия за набиране на средства посредством продажба на дялове в някои от 100-те или повече компании, в които има дял.

Въпреки че продажбата на оставащите 15% дял в Commerzbank не е неизбежна, министърът на финансите Кристиан Линднер е отворен за продажба и в последна сметка би предпочел държавното управление да излезе от каузи, показва Reuters.

Сливането с Commerzbank би разрешило на Deutsche Bank в допълнение да се диверсифицира от нестабилните облаги от капиталовото банкиране, укрепвайки дълготрайната си непоклатимост, различен фактор, който може да повлияе на немското държавно управление.

В изказване, изпратено по имейл в понеделник, представител на немското финансово министерство сподели, че не е взето решение държавното управление да продаде своя дял в Commerzbank.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР