Най-големият козметичен концерн в света L`Oréal реши да спре рекламирането

...
Най-големият козметичен концерн в света L`Oréal реши да спре рекламирането
Коментари Харесай

L`Oréal спира рекламите си в Twitter

Най-големият козметичен тръст в света L`Oréal реши да спре рекламирането в Twitter. По този метод козметичният колос се причислява към други огромни компании като General Motors в опита си да понижи наличието си в обществената мрежа, до момента в който се оформи съветът за модериране на наличието, съгласно който ще се дефинира политиката за наличието на платформата, написа Financial Times, представен от . 

L`Oréal е един от 10-те най-големи рекламодатели в света: единствено през 2021 година е похарчил повече от 10 милиарда евро за рекламиране на своята козметика, парфюми и шампоани. Компанията харчи дребна част от своя маркетингов бюджет за Twitter, до момента в който повече разходи за реклама отделя за TikTok и Instagram - двете платформи, които са по-насочени към създаване на имидж и инфлуенсъри на марката.

Оттеглянето на френската и други компании от рекламния бизнес на Twitter сложи платформата под паника, която ще би трябвало бързо да подсигурява сигурността на виртуалното пространство, с цел да успокои рекламодателите, които съставляват по-голямата част от 5 милиарда годишни доходи на компанията.

За да избегне всеобщо оттегляне на рекламодатели, тази седмица Twitter изпрати имейл с молба: " Моля, имайте самообладание, до момента в който прекосяваме през този преход ". Според Financial Times компанията е добавила разяснение, в което твърди, че не е трансформирала политиките си за модериране и че се стреми да бъде " приятелско "  пространство.

Преди покупката обаче Илон Мъск сподели, че желае да разхлаби рестриктивните мерки за наличие и да анулира непрекъснатите забрани за консуматори, като да вземем за пример случая с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, което породи опасения измежду някои рекламодатели, че злоупотребите могат да се разпространят в обществената мрежа. 

Мъск разгласи, че се придържа към политиката за сигурност на марката - промишлен термин за риска рекламите на компанията да се демонстрират дружно с проблематично наличие или дезинформация. Но марките се притесняват, че с междинните избори в Съединените щати, които скоро ще се проведат, обществената мрежа ще бъде наводнена с този вид наличие или изображения с принуждение, както към този момент се случи на предходни избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР