Най-големият изпълнител на Apple по контрактно производство на електроника —

...
Най-големият изпълнител на Apple по контрактно производство на електроника —
Коментари Харесай

Приходите на Foxconn през второто тримесечие паднаха с 13,8%, но трябва да се повишат през текущото

Най-големият реализатор на Apple по контрактно произвеждане на електроника — тайванската компания Foxconn, към този момент е обобщила единствено предварителните резултати от второто тримесечие и чака да разгласява цялостен доклад за интервала едвам на 14 август, тъй че няма да е допустимо да се сформира цялостна картина на динамичността на финансовото показване на този колос. В годишно съпоставяне, приходите през второто тримесечие са намалели с 13,8%, само че компанията чака да ги усили през третото тримесечие.

По данни на Reuters, Foxconn е генерирал 41,76 милиарда $ доходи през второто тримесечие, в сходство със личните упования на компанията, само че регистрира 13,8% спад на приходите на годишна база. Компанията не се откроява с динамичност на приходите от направлението потребителска електроника, която включва и смарт телефоните, само че акцентира, че динамичността е негативна заради резултата на високата база, образувана предходната година заради инерцията от търсенето на електроника в заключителните стадии на пандемията.

Непосредствено през юни приходите на Foxconn понижиха с 19,7% на годишна база, само че получените 13,6 милиарда $ през интервала към момента са вторият най-голям сезонен връх за тази компания. Според представители на Foxconn, втората половина на годината би трябвало да се характеризира със сезонно нарастване на търсенето и през този интервал финансовите резултати на компанията ще се подобрят. Третото тримесечие, от тяхна позиция, несъмнено ще бъде по-добро от второто, а нарастването на показаните през третото тримесечие доходи, би трябвало да бъде над междинното за последните две години. Ако се съпостави с интервала преди пандемията, тогава темпът на напредък на приходите през третото тримесечие би трябвало да бъде почти на същото равнище.

Foxconn завърши първото тримесечие с най-силния спад на чистата облага от три години насам — с 56%. Това може да е повлияно от нуждата да се отпишат $565 милиона загуби, свързани с дяловото присъединяване в Sharp Corporation. От началото на тази година акциите на Foxconn са поскъпнали с 8,6%, което е под междинните темпове на напредък на цената на активите на останалите тайвански компании, които доближават 20,1%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР