Най-големият играч в криптосектора Binance обяви, че заделя 1 милиард

...
Най-големият играч в криптосектора Binance обяви, че заделя 1 милиард
Коментари Харесай

Binance налива $1 млрд. в криптопазара, за да го спаси от пълен крах

Най-големият състезател в криптосектора Binance разгласи, че заделя 1 милиард $ в специфичен фонд за възобновяване на криптопазара, чиято цел е да поддържа по-малките играчи, които изпитват проблеми след шумния провал на платформата FTX, до неотдавна най-големият противник на Binance в бранша, заяви CNBC.   В блога си компанията показва, че отпуска 1 милиарда $, които в бъдеще " при нужда " могат да се усилят до 2 милиарда Освен това инвестиращи в крипто компании като Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands са дали обещание да добавят фонда с 50 милиона $.   Главният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Жао показа адреса на портфейла, с цел да потвърди съществуването на отпуснатите средства. " Правим това изцяло транспарантно ", сподели той.   Проверка на CNBC демонстрира баланс от към 1 милиарда $ в стейбълкойна на Binance - BUSD. Той е пуснат от блокчейн компанията Paxos и е утвърден и контролиран от финансовите служби на щата Ню Йорк, сочи уебсайтът на Paxos.   След краха на FTX Жао е напът да бъде показан като новия избавител на криптоиндустрията и да запълни дупката, оставена от шефа на банкрутиралата платформа Сам Банкман-Фрайд, чиято компания закупи или влага в няколко компании, изпитващи проблеми, преди сама да банкрутира.
От Binance показват, че новият инструмент " не е капиталов фонд ", а средство за поддръжка на закъсали компании в кратковременен проект. Жао неотдавна съобщи, че има намерение да предотврати " разпространение на болестта " от краха на FTX.   Binance чака програмата да работи към шест месеца и приема предложения от вложители за спомагателни фондове под формата на пари в брой, токени или дълг. Около 150 компании към този момент за кандидатствали за поддръжка от фонда. 

Междувременно новият ръководител на Международната организация на комисиите по скъпи бумаги (IOSCO) Жан-Пол Серве съобщи, че сривът на FTX е направил още по-спешен въпроса за нуждата от регулация на криптосектора, заяви Reuters.
По думите на Серве регулирането на криптоплатформите може да се основава на правила от други браншове, които се оправят с спорове на ползи, като да вземем за пример организации за кредитен рейтинг и компилатори на пазарни индикатори, без да се постанова да стартира от нулата.   В главните финанси има функционално разделяне сред дейностите ходатайство, търговия, банкови услуги и издаване, като всяка има собствен личен набор от правила за държание и защитни ограничения. „ Такъв ли е казусът с криптопазара? Бих споделил, че през множеството време не “, споделя Серве за организацията.   Появиха се " криптоконгломерати “ като FTX, които извършват голям брой функции - брокерски услуги, настойничество, лична търговия, издаване на токени, всичко това под един покрив, което поражда спорове на ползи, разяснява ръководителят на IOSCO.   „ От съображения за отбрана на вложителите е належащо да се даде спомагателна изясненост на тези пазари посредством целенасочени насоки за използване на правилата на IOSCO за криптоактивите “, добавя Серве.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР