Най-големият фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА ще се проведе

...
Най-големият фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА ще се проведе
Коментари Харесай

Варна събира артисти за фестивала за съвременно изкуство БУНА

Най-големият фестивал за модерно образно изкуство БУНА ще се организира във Варна в дните сред 24 и 28 май. В събитията ще вземат участие над 30 организации, галерии, и артистични колектива от цялата страна, оповестиха организаторите от Сдружение Таляна и пространство ReBonkers. Фестивалът се организира под патронажа на кмета Иван Портних. Това оповестиха от Община Варна на уеб страницата си, видя Varna24.bg.

Съвременното изкуство в България стартира през 80-те години от Варна, в ателиетата на остарелия цех " Вулкан "! Затова поддръжката от кмета и от Община Варна е знак за последователност към общността на актуалните образни изкуства у нас, които до в този момент нямаха собствен внушителен фестивал, разясняват уредниците.

" БУНА: Форум за модерно образно изкуство " е децентрализиран фестивал, в който участниците се явяват ко-продуценти. Това е фестивал, обслужващ цялата сцена. Поканените организациите са подготвили лично наличие за събитията в границите на фестивала, в което вземат участие повече от 100 актьори от България и света. Над 62 събития, от които 29 изложения, ще бъдатпроведени в границите на 5 дни, ситуирани главно в креативния квартал на Варна - Таляна. Артистично наличие ще бъде ситуирано и в партньорските пространства - Градската художествена изложба " Борис Георгиев ", ReBonekrs и външното студио на Радио Варна.    

Гостите на събитията ще станат очевидци на смели съоръжения, които предизвикат размишления и цивилен позиции, намеси в градска среда, които демонстрират по какъв начин изкуството има силата да трансформира заобикалящата ни средата. Защото буните разрушават вълните и трансформират брега!

Участници са: ÆTHER • ART PROJECT DEPOT • ARTE URBANA COLLECTIF • DOMA АRT FOUNDATION • DSSY MSSY / DJ SET • ELVE & FILLE и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР