Най-големият фестивал за Хелоуин в Румъния (West Side Hallo Fest)

...
Най-големият фестивал за Хелоуин в Румъния (West Side Hallo Fest)
Коментари Харесай

Букурещ направи най-големия Хелоуин фестивал

Най-големият фестивал за Хелоуин в Румъния (West Side Hallo Fest) се организира до най-голямото езеро в Букурещ (Lacul Morii). Събитието беше намерено в петък и още в първите часове събра над 3000 гости, преоблечени като зомбита, вампири, върколаци, вещици и призраци, споделя Българска телеграфна агенция. 

" Входният билет е вашият костюм ”, приканват уредниците на фестивала от кметството на регион шест. 42 100 квадратни метра са превърнати в баснословен фон с 30 арки, места за “страшни ” фотосесии и лабиринт с 1000 бали плява. 

15,5 тона тикви са употребявани за фестивала. Някои са особено предопределени за карвинг работилниците, където деца и родители могат да изработят свои тиквени фенери за Вси Светии. Събитието включва още работилници за маски и зони, където децата могат да играят и рисуват лица, шоу с прически и грим, съревнование за най-атрактивен костюм. 

Атракция е и рокля от 2500 есенни листа, направена от 30 възрастни поданици на шести регион в Бурукещ. Тя е въодушевена от модела на роклята във видеото към песента " November Rain " на групата Guns N` Roses.

На фестивала няма да липсва и жива музика. В събота и неделя на сцената ще забият Cargo – най-голямата AC/DC трибют група (фен група, която имитира осъществявания на известни музикални сформира, бел.ред.) в Румъния.

50 продавачи оферират многообразие от ръчно направени продукти - бижута, плетива, свещи, украси, всички на тематика Хелоуин. На 20 камиончета с храна се оферират кулинарни деликатеси, също въодушевени от празника: сладолед с усет на печена тиква с бисквити и печена ябълка, палачинки със сладко от тиква и орехи. Захарният памук e в “ужасяващи ” форми. 

На брега на езерото са ситуирани и няколко остарели неизползвани гаражи, боядисани в черно и декорирани на тематика Хелоуин. В тях има галерия на картини, на фотографии, стая с огледала, зона за трикове. 

Жителите и гостите на Букурещ могат да посетят фестивала през днешния ден и на следващия ден от 10:00 до 22:00 ч. Тази вечер (28 октомври) те ще имат опция да следят гратис през огромен телескоп и последното за годината лунно затъмнение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР