Най-големият датски синдикат бяви днес, че членовете му ще подкрепят

...
Най-големият датски синдикат бяви днес, че членовете му ще подкрепят
Коментари Харесай

Датските докери ще подкрепят стачката на работниците на Tesla в Швеция

Най-големият датски профсъюз бяви през днешния ден, че членовете му ще поддържат стачката на шведския профсъюз против Tesla. Докери, водачи и други служащи, включени в 3F, няма да доставят или транспортират електрически транспортни средства Tesla до Швеция. Преди това норвежки докери също оповестиха, че ще откажат да транспортират електрически коли Tesla до Швеция.

Стачката на служащите в Tesla в Швеция стартира в края на октомври. Фирмата няма цех в страната, само че разполага с няколко сервиза. Около 130 механици от тези центрове, с поддръжката на профсъюза IF Metall, стачкуваха с искане за групов трудов контракт с тях. По-късно стачката на механиците беше подкрепена от шведски докери, търговци на коли и даже от Шведската транспортна организация, чиито чиновници в символ на поддръжка към стачкуващите отхвърлиха да доставят създадени в страната регистрационни табели за коли Tesla. В края на ноември компанията заведе дело против организацията.

Tesla е известна със възбраната на профсъюзите в заводите си по света. Основателят на компанията Илон Мъск неведнъж е приказвал против синдикатите. В същото време в скандинавските страни работодателите нормално договарят заплатите и изискванията на труд със синдикатите, а не с обособените чиновници. „ Дори и да сте един от най-богатите хора в света, не можете просто да създавате свои лични правила. На скандинавския пазар на труда има избрани съглашения и вие би трябвало да ги спазвате, в случай че желаете да вършиме бизнес тук “, се споделя в прессъобщение на 3F.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР