Най-големият дарител в страната е депутат от ДПС - Делян

...
Най-големият дарител в страната е депутат от ДПС - Делян
Коментари Харесай

Депутатите взеха да мерят кой колко дарявал, Йордан Цонев хвали Пеевски

Най-големият донор в страната е народен представител от Движение за права и свободи - Делян Пеевски. Ние по този начин сме поели уговорката за даряването - да го вършим по-тихо. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в пленарна зала по време на дебата за смяната на изискванията при които работи Народното събрание - поради ковид.
Цонев го стори, до момента в който обясняваше, по какъв начин Движение за права и свободи дало подаяние от над 100 000 лв. до момента, колкото и ГЕРБ, и " два пъти повече от втората най-голяма парламентарна група " т.е. Българска социалистическа партия.
Йордан Цонев адресира думите си към някогашния външен министър и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който обърна внимание точно на хонорари.
Припомняме, че неведнъж Нова телевизия, както и медии от кръга на Делян Пеевски, посочваха неговите дарения, които доближават до 3 млн. лв..
Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не пропусна да отвърне, че се получава по този начин, че като има изключително състояние, внезапно почнало доста да се приказва кой какво подарява. Тя посочи, че Българска социалистическа партия няколко пъти е предложила заледяване на депутатските заплати, само че постоянно предложенията били отхвърляни с аргумента " популизъм ". И добави, че в действителност не става въпрос единствено за депутатски заплати, ами и за още доста други административни длъжности - министри, президент, членове на КЕВР, омбудсман, " 600 индивида " най-малко, по думите на соцлидера.
Лидерът на " Воля " Веселин Марешки пък съобщи, че дневно неговият бизнес действително прави дарения от над 600 000 лв. поради конкурентните цени. Той не посочи дали приказва за горива или аптеки.
Още: " Коронавирусът и индулгенциите "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР