Най-големият черен шоколад с ядки е направен в Перу и

...
Най-големият черен шоколад с ядки е направен в Перу и
Коментари Харесай

Колко струва най - големият шоколад? И още извънгабаритни специалитети...

Най-големият черен шоколад с ядки е изработен в Перу и е записан в книгата на върховете Гинес. Той е с размери 21 кв.метра и е с дебелина 5 см. За да бъде подготвен са употребявани 2 тона какао, 680 кг. захар, 20 кг. орехи и лешници, 1500 литра мляко и 250 литра вода.Проектът коствал 97 000 $.
Най-големият черен шоколад с ядки е подготвен за 8 часа, а по-късно е раздаден на децата и участниците във фестивала на шоколада в Лима.
Когато приказваме за най-, най-, най- би трябвало да кажем и за най- тежкия шоколад. Той е изработен във Англия през 2011година и тежи 5.7 тона. Размерите му са 4 на 4 метра и дебелината му е 35 сантиметра.

През 2016г. в Словения е изработен шоколада с най-голяма повърхност - цели 142 квадратни метра.



Най-голямото кафе са пили в Лас Вегас през 2010 година. Майсторите са екипът на GourmetGiftBaskets.com. Чашата е с размери 2.44 на 2.44м. и може да побере 32 160 чаши или 7 609 литра от горчивата напитка. Същият екип единствено месец по-рано подготви и най-голямото айс кафе в света като и двете достижения бяха вписани в книгата за върховете на Гинес.



В върховете на Гинес е записано и най-голямото капучино. То е приготвено в Прага от осем чешки и непознати майстори. В голямата чаша те са забъркали 2 117 литра капучино като са употребявали 300 литра еспресо и 1 700 литра мляко. И в случай че желаете и вие да опитате да го приготвите, отделете си 3 часа - тъкмо толкоз е време е било належащо на осемте запалянковци. Но пък е прелестно да победиш предходните рекордьори - двама италианци.

През 2012 италианки занаятчия готвачи подготвиха най- огромната пица в света и усъвършенстваха върха, записан в Гинес. Новата пица- победител даже си има име - Ottavia. Така майсторите отдават респект на първия римски император Октавиян Август.

А какви и какъв брой артикули са употребявали? 9.9 тона брашно, 5 тона доматен сос, 4.4 тона моцарела,1130 л. квас, 125 кг. пармезан,675 кг. маргарин, 250 кг.сол,9 400л. вода,100кг. марули и 25кг. оцет.

Пицата тежи 23 250 кг. и са били нужни 48 часа, с цел да бъде изпечена от петима майстори.
Най-голямата пица калцоне е с надалеч по- скромни параметри - тежи 31.4 кг. и с размери 2.84м. на 55.88 см.

В върховете на Гинес за най-голямата гръцка салата е вписана салатата, приготвена от Петрос Ламбринидис, който дружно със 100 доброволци съумя да забърка 20 тонна салата на Червения площад в Москва.



Най-голямата плодова салата тежи единствено.. 8 690 кг. и направена във Виена.

Най- огромната бисквита е с размери 754 кв.метра и енаправена от Immaculate Baking Company във Флет рок, Северна Каролина на 17 май 2003 година Бисквитата тежи 18 тона и е с диаметър 30.7м.

И в случай че всички тези върхове на Гинес са ви забавни, на драго сърце ще наблюдавате поредицата на куленарния канал Food Network „ Извънгабаритни специалитети ", която стартира във вторник - 20 февруари от 22:00 часа.

Вече има грандиозни храни от нова класа!

И в поредицата " Извънгабаритни специалитети " фенът на яденето Джош Дени е решен да ги открие до една!

Гигантското гастрономическо премеждие, отдадено на най-големите и най-вкусните попадения в цяла Америка, стартира в родния град на Джош - Филаделфия. Тук той открива вкусотии като 4-килограмов сандвич за супергерои. После се насочва към Балтимор, където го чака най-голямата пица в целия щат.

И това не е всичко - би трябвало да се оправи с 14-килограмова кула от палачинки, преди да отпътува за историческия град Ричмънд.

Водещият на „ Извънгабаритни специалитети " Джош Дени е прочут със своите функции в стендъп комедии преди да се захване с телевизионната си кариера. Само това е задоволително, с цел да повярвате, че предстоят занимателни срещи с Джош в новата поредност. Ето какво споделя той пред медиите зад Океана:

Винаги ли обичал да си похапваш?

В моето семейство на храната постоянно се е отделяло особено внимание. Особено по празниците. Леля ми влагаше доста пристрастеност при приготвянето на всяко ядене. Умееше да готви предписания от целия свят.

Какво те научи тя?

В квартала, в който живеехме във Филаделфия, имаше доста италианци. Така станахме майстори и фенове на тяхната кухня. Леля ми научи на някои хитрости, с цел да подготвям най- положителната паста. И до ден сегашен върша доматения сос по нейната рецепта. И още - доста значими са продуктите, които употребявате. Пресните домати в никакъв случай не може да замените с консервирани.

Защо тези извънгабаритни специалитети са толкоз известни в Съединени американски щати?

Нашето обръщение е, че тези порции би трябвало да се споделят с другари. Страхотно е разделяш вечерята си с близки хора. Има и друго преимущество - по-евтино е! А и се трансформира в туристическа атракция.

Кой е обичаният ти град в Америка, когато приказваме за храна?

Луисвил. Не бях ходил там, само че снимахме епизод за „ Извънгабаритни специалитети ". Не знаех какво да чакам, само че се оказа, че всяко ядене ми харесва. Бъргърите в Хамърхедс са невероятни.

Как от стендъп комедиите мина към телевизионна кариера по Food Network?

Когато правех стендъп комедии аз пътувах доста. През 2014 година стартирах подкаст March of the Pigs. Тук съчетах комедията и храната. Така ме откриха моите продуценти и започнахме да пишем концепцията. Радвам се, че при старта на шоуто в Америка имахме милиони фенове.

Ти споделяш даже в своя уебсайт за битката ти с килограмите? Как се справяш при съществуването на „ Извънгабаритни специалитети " към теб?

Наистина не е елементарно да работиш по 12-15 часа дневно като пътуваш надалеч от вкъщи и да поддържаш мечтаните килограми. Това, което наложително върша е да спортувам 3 до 5 пъти седмично. А когато съм си у дома наложително внимавам какво поставям на масата. Дори с кофеина внимавам.

Забавлявайте се с „ Извънгабаритни специалитети " всеки вторник от 22 часа по Food Network.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР