Най-големият британски самолетоносач Queen Elizabeth протече заради неизправност. Това съобщава

...
Най-големият британски самолетоносач Queen Elizabeth протече заради неизправност. Това съобщава
Коментари Харесай

Британски медии възмутени: Скандал! Най-големият самолетоносач на Великобритания протече две седмици след пускането му на вода

Най-големият английски самолетоносач Queen Elizabeth протече поради нередовност. Това оповестява в. Daily Mail. Изданието отбелязва, че техническият проблем с уплътнение на вала е станало две седмици след началото на военната работа на кораба в състава на Кралския военноморски флот. В момента се постанова помпи да изпомпват от кораба по 200 литра вода на час.

 19_1_193301

Ремонтът на самолетоносача ще стартира по време на престоя му в Портсмът. За задачата корабът ще би трябвало да бъде изваден на изсъхнал док, написа The Guardian.

В началото на декември бе обявено, че самолетоносачът, чиято стойност надвишава три милиарда английски лири, е почнал работа в състава на английския Кралски ВМФ след тържествена гала по „ кръщаване “ във военноморската база в Портсмът.

Корабът е водоизместимост от 65 000 тона и дължина 280 метра. Способен е да развие скорост от 25 възела. Екипажът му може да доближи до 1 600 души. В общоприетата авиационна група на кораба влизат до 40 самолета и хеликоптера.

Припомняме, че корабът стана мотив за заяждане сред Англия и Русия. Това се случи, откакто английският боен министър Майкъл Фалън съобщи, че единственият съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов " бил “опърпан” и че Русия гледала “със злоба и възхищение” на новия им съд.

Самолетоносачът Queen Elizabeth за първи път бе пуснат на вода на 26 юни 2017 година. През идните няколко години на кораба му предстоят редица тествания. В частност, през 2018 година на кораба ще се проведат тествания на палубни хеликоптери. След това, през есента на идната година, Queen Elizabeth ще извърши поход до източното крайбрежие на Съединени американски щати, където ще стартират тестванията с палубните изтребители с дребна дължина на политане и отвесно кацане F-35B, които ще влязат в състава на палубната авиация на кораба.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР