Най-големият български флаг, намиращ се на цели 70 метра от

...
Най-големият български флаг, намиращ се на цели 70 метра от
Коментари Харесай

Издигнаха отново най-високия български флаг край Пловдив СНИМКИ

Най-големият български байрак, намиращ се на цели 70 метра от земята, бе повдигнат още веднъж във връзка 3 март край Пловдив. Преди седмици пловдивчанин съобщи, че въпросният байрак се вее, само че раздран. Описа това като неприемливо, написа

Малко по-късно с медията ни се свърза и един от хората, които са помогнали за основаването и издигането на знамето, което е най-голямо по размери у нас. Той описа, че това е било допустимо с помощта на напъните на група българи от Чикаго, част от които е и самият той.

„ Става ми болно, че когато възобновяваме знамето и го издигаме, никой нищо не споделя, а сега, в който се скъса и хората бързат да пишат на медии, да снимат и да разгласяват какъв брой са възмутени, че знамето се вее скъсано. Сигурно над пет пъти сме поръчвали ново знаме и сме го подновявали и то с наши средства всякога. Този път е следващият, в който заменяме с наши средства знамето. Имаме за концепция да отворим и дарителска сметка, посредством която всеки, който има желание- да може да помогне ”, показа Петър Костадинов.



Костадинов описа, че група българи, живущи в Съединени американски щати са събрали средства за построяването на високия стълб. За пръв път е било планувано знамето да бъде издигнато на националния празник 3 март предходната година, само че е било издигнато на 24 март 2023 година.

Идеята се е зародила сред група другари от Чикаго, когато са били събрани дружно и са чули, че чужденец е издигнал 50-метрово знаме. Решили и те да създадат същото, тъй като не би трябвало потеклото да се не помни. За построяването на пилона хората са дарявали пари, труд, време и техника.

Флагът се намира на Околовръстното в Пловдив - сред Пещерско и Пазарджишко шосе като съгласно него това е най-високо развяващият се за момента български трикольор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР