Най-големият авторитетен френски ежедневник Le Figaro публикува интервю с комисаря

...
Най-големият авторитетен френски ежедневник Le Figaro публикува интервю с комисаря
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри в интервю за Le Figaro коя сфера играе ключова роля за изход от кризата с коронавируса

Най-големият влиятелен френски всекидневник Le Figaro разгласява изявление с комисаря за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, отдадено на нейната роля в координирането на научните проучвания в битката с ковид на европейско равнище, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в БЪлгария.

В изявлението комисарят отбелязва, че единствено седмица след първите случаи, координацията е спомогнала за решаването на съответни проблеми, включително обезпечаване свободното придвижване на артикули.

„ Още през месец януари, Европейската комисия пое водеща роля. Незабавно мобилизирахме спомагателни средства за научни проучвания на стойност 48.2 милион евро, с които подпомогнахме 151 научни екипа ", споделя Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Мария Габриел: До края на 2020 година Може да има ваксина против COVID-19

С поддръжката на министрите на науката на държавите-членки на Европейски Съюз, бе признат План за деяние с съответни ограничения за подкрепяне на научните проучвания. Една от тях е стартираната от комисаря платформа за размер на научни данни и резултати.

Пред вестника Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова споделя и за трите предпочитани области за деяние - диагностика, лекувания и ваксини против вируса. Чрез Европейския съвет за нововъведения бяха вложени спомагателни 150 милиона евро в поддръжка на започващи и дребни и междинни предприятия, които оферират новаторски решения за битка с пандемията.

Еврокомисарят обръща също внимание, че единствено преди няколко дни Европейската комисия активизира в допълнение един милиард евро и показа: „ Изключително значимо е да действаме на световно равнище, като Европейския съюз играе водеща роля в битката с рецесията “, показва тя.

Според Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова дълготрайното решение на рецесията минава през науката. Тя осведоми, че Европейската комисия поддържа напъните на редица компании и научни организации, защото опитите за потребление на разнообразни технологии усилват шанса за триумф.

Предизвикателството в този момент е да бъдат разпознати оптимално бързо плановете, които имат максимален капацитет. Комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова акцентира още, че е значимо да се подсигури целия развой от намирането на ваксина, до производството и разпространяването. В тази връзка тя осведоми за Глобалната самодейност за набиране на средства за битка с вируса, която под управлението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен събра съвсем 7.5 милиарда евро като първична инвестиция за развиване на ваксини, лекувания и диагностика.

По отношение на образованието и културата, еврокомисарят декларира: „ Преди всичко желая да благодаря на учителите, родителите и дейците от региона на културата за техните старания в продължение на повече от два месеца “. Тя осведоми, че над 90% от учениците имат достъп до онлайн образование, само че остават съществени провокации. На европейско равнище бяха основани платформи за шерване на положителни практики и хрумвания, както в региона на образованието, по този начин и на културата. Специално внимание комисарят обръща на значимостта на културния туризъм за възобновяване на туристическия бранш в Европа.

Европейски Съюз обезпечава 117 млн. евро за търсене на лекуване на COVID-19

По отношение на уроците, научени от рецесията, Мария Габриел декларира: „ Важно е европейските жители да схванат по-добре ролята на Европейски Съюз в битката с ковид. Бих желала да ги срещнем с дейностите на европейско равнище, като например основаването на запас за обезпечаване на маски, проби и вентилатори. В допълнение, актуалната рецесия демонстрира ясно фундаменталната роля на науката за справяне със сериозните стопански провокации. В бъдещия европейски бюджет би трябвало да включим План "Маршал " за науката, посредством който да осигурим ефикасна реакция за превъзмогването на бъдещи рецесии “, сподели българският еврокомисар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР