Най-големите технологични компании от САЩ претърпяха срив на акциите(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

BigTech загуби над 500 милиарда долара за ден


Най-големите софтуерни компании от Съединени американски щати претърпяха срив на акциите
(снимка: CC0 Public Domain)

13 септември се оказа най-лошият ден за софтуерния бранш на Съединени американски щати от лятото на 2020 година насам. Шест ИТ колоса от групата на така наречен BigTech изгубиха над 500 милиарда $ за един ден.

Статистиката на Федералния запас на Съединени американски щати за инфлацията през август провокира срив освен в Съединени американски щати, само че и на азиатските фондови пазари. Инфлацията на годишна база се забави единствено до 8,3% при предстоящи 8,0% и това беше задоволително фондовият пазар да записва най-силния спад от две години насам. Шестте най-големи компании в американския софтуерен бранш изгубиха 500 милиарда $ капитализация за един ден, съобщи CNBC.
още по темата
Apple понесе най-големи капитализационни загуби (154 милиарда долара) – акциите на компанията поевтиняха с 5,87%, което е оптималният спад от септември 2020 година Актуализира своя антирекорд за същия интервал и Microsoft, чиито акции поевтиняха с 5,5% и понижиха капитализацията на корпорацията със 109 милиарда $.

За Alphabet (Google) спадът на котировките с 5,9% докара до понижаване на капитализацията с 85 милиарда $, а цената на акциите на колоса за електронна търговия Amazon падна със 7%, което не беше следено от май тази година. В същото време капитализацията на компанията понижа с $98 милиарда

На този декор Meta (Facebook) се измъкна леко, защото спадът в цената на акциите ѝ от 9,37% докара до понижаване на капитализацията на компанията единствено с $42 милиарда И най-после, акциите на Nvidia изгубиха 9,47% от цената си, достигайки 52-седмично дъно, а капитализацията на компанията падна с $34 милиарда

Биткойнът също се поддаде на този подтик и поевтиня с 10%, което беше най-силният спад от юни тази година. Сега курсът на най-популярната криптовалута се колебае към 20 300 $.

Новите данни за инфлацията на потребителските цени в Съединени американски щати унищожиха очакванията на пазарните участници за нейното закъснение. Експертите чакат, че на срещата на Фед идната седмица главната рента ще бъде увеличена с 0,75 процентни пункта. като част от следващия опит за ограничение на инфлацията в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР