Най-големите световни и европейски информационни агенции подписаха съвместна декеларация срещу

...
Най-големите световни и европейски информационни агенции подписаха съвместна декеларация срещу
Коментари Харесай

Световни медии с декларация срещу кражбата на новини от Google и Facebook

Най-големите международни и европейски осведомителни организации подписаха взаимна декеларация против кражбата на вести от страна на Гугъл и Фейсбук.
Това е най-тежкото и най-остро обвиняване досега против международната търсачка и най-голямата обществена мрежа. Подписалите се под декларацията желаеха депутатите в Европейския парламент да вземат решителни ограничения за отбрана на авторското право. Сред 18-те подписали декларацията са ръководителите на Франс прес, немската ДПА, Британската организация, Анадолската организация и други
" Безсрамният обир на наличието на осведомителните организации и приходите от разпространяването им, което се прави от интернет-гигантите, заплашва потребителите и демокрацията ", се споделя в декларацията, съобщи БГНЕС.
" При спада на продажбата на вестници, единствената вяра е въвеждането на доходи от интернет. Но, огромните интернет-играчи чисто и просто изцяло гратис събират плодовете от работата на издателите и агенционни публицисти. Резултатът е обедняване на цялата промишленост ", предизвестяват ръководителите на севтовните организации, които осъждат държанието на Google и Facebook и ги упрекват в " тотална неистина ", че това застрашавало свободата в интернет.
" Едиственото нещо, което желаеме е тези, които крадат, да си заплащат ", написа в декларацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР