Най-големите световни финансови институции, сред които JPMorgan Chase & Co,

...
Най-големите световни финансови институции, сред които JPMorgan Chase & Co,
Коментари Харесай

Световни банки повишиха прогнозата си за икономиката на Китай

Най-големите международни финансови институции, измежду които JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc и UBS Group AG, покачиха прогнозите си за икономическия напредък на Китай за 2023 година след по-силните от предстоящото данни за динамичността на Брутният вътрешен продукт на Китай за третото тримесечие, заяви Синхуа.

На 18 октомври Държавната статистическа работа на Китай заяви, че през интервала юли-септември китайската стопанска система е повишена с 4,9% на годишна база. Темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт се забави от 6,3% през второто тримесечие, само че надмина прогнозите на анализаторите. Експертите, интервюирани от The Wall Street Journal, приблизително чакаха китайският Брутният вътрешен продукт да се усили с 4,5%, а респондентите от Trading Economics - с 4,4%.

След това JPMorgan усъвършенства прогнозата си за икономическия напредък на Китай за 2023 година до 5,2% от авансово предстоящите 5%, Citigroup - до 5,3% от 5%, Morgan Stanley - до 5,1% от 4,8-4,9%, UBS - до 5,2% от 4,8%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР