Най-големите щети са нанесени на инфраструктурата в община Карлово след

...
Най-големите щети са нанесени на инфраструктурата в община Карлово след
Коментари Харесай

След потопа в Карловско: Ето мерките, с които държавата ще помогне на пострадалите

Най-големите вреди са нанесени на инфраструктурата в община Карлово след наводнението. Държавата ще помогне, сподели служебният районен министър Иван Шишков на брифинг в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

В момента ВиК сдружението работи на терен, с цел да се възвърне водоподаването към селата, чака се стартирането на тока в селата. След това ще се опишат вредите по водопроводната мрежа, сподели Шишков. Първо би трябвало да се поправи водопроводът и по-късно да се ремонтират улиците. Има 7 моста, които са съборени, посочи Шишков.
На брифинга бе обявено, че кметовете на потърпевшите от наводнението общини ще се освободят от такси за боклуци.

Осигурихме минерална вода и консервирани храни за бедстващото население, още през днешния ден тези помощи ще бъдат доставени, разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. На 15 септември от 14 ч. ще има съвещание на комисията по бедствия и повреди.

В четвъртък – 8 септември и петък – 9 септември взаимно със земеделския министър и всички ведомства ще поканим локалното население и медиите, с цел да се извърши на място инспекция на локалната сеч в горите, разгласи още Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР