Най-големите производители на чипове са изправени пред още една тежка

...
Най-големите производители на чипове са изправени пред още една тежка
Коментари Харесай

Поредната криза: Производители на чипове остават без работници

Най-големите производители на чипове са изправени пред още една тежка рецесия, с изключение на дефицита на съставни елементи, а точно все по-малко висококвалифицирани служащи, оповестява Bloomberg. Намаляващото предложение на квалифицирани служащи от години тревожи притежателите на разнообразни компании, само че през днешния ден това се ускорява от световния дефицит на работна ръка, поради пандемията.

Много промишлености се борят с дефицит на хора. Въпреки че производителите на чипове имат преимущество, защото процесите им са измежду най-автоматизираните, високотехнологичното съоръжение, употребено в заводите им, въпреки всичко изисква квалифицирани служащи, които да го употребяват.

Мащабът на експанзията, която се случва сега, основава извънредно търсене на личен състав, постоянно в нишови области.

Новите заводи за чипове се нуждаят от хиляди инженери, приключили лицей, с цел да могат да работят. Техниците следят и ръководят индустриалния развой, а откривателите оказват помощ за основаването на нововъведения във типовете чипове и методите за производството им.

Само в Съединени американски щати до 2025 година ще бъдат добавени към 70 до 90 хиляди чиновници по отношение на равнищата от 2020 година, с цел да се отговори на най-важните потребности от работна мощ за предстоящото разширение, сочи отчет на компанията за ръководство на гении Eightfold.ai.

По-амбициозната агресия, която да направи Съединени американски щати самостоятелни от задгранични доставки, за каквато приканват някои конгресмени, ще увеличи броя до 300 хиляди спомагателни служащи, разкрива още изследването.

Правителствата могат да изиграят решаваща роля в конкуренцията за привличане на гении. Компаниите за чипове Съединени американски щати лобираха пред управляващите да им разрешат да притеглят фрагменти от чужбина.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР