Най-големите предизвикателства са две и тези две предизвикателства за София

...
Най-големите предизвикателства са две и тези две предизвикателства за София
Коментари Харесай

Новият председател на СОС: Хората се умориха от политици, които отказват да проявят здрав разум

Най-големите провокации са две и тези две провокации за София са същите, с които се сблъскваме всички ние в страната. Първото е неимоверното повишаване на тока, вторият проблем е повишаването на природния газ - сподели Георгиев.

" Ежегодно в бюджета предвиждаме над 150 милиона за превоз, от предходната година имаме фрапантен спад в приходите. Дупката в бюджета за превоз е 40 милиона лв.. Решението е страната да окаже подпомагане и да бъде обяснено за какво се подкрепя автомобилният отрасъл, а не се подкрепят метрото и електротранспортът. До момента затегнахме коланите без това да повлияе на качеството на транспортната услуга ", съобщи ръководителят на СОС.

Георгиев счита, че рецензиите към него са подбудени от предизборната конюнктура.

Според него те не са основателни.

" Струва ми се че би трябвало да надмогнем този нрав и моята съществена цел е да възстановим разговора и да върнем нормалността в общуването в Общинския съвет. Хората се умориха от политици, които не могат да си приказват и отхвърлят да проявят здрав разсъдък ", разяснява той.

Според него СОС би трябвало да се върне в залата. " Убеден съм, че тогава част от откровените неистини няма да бъдат изречени ", съобщи Георгиев.

Той съобщи, че мненията за бързото му кариерно израстване не са основателни.

" Аз съм влязал в политиката с построена кариера, аз съм юрист, учител в СУ. Аз съм горделив и признателен на сътрудниците ми за това, че оцениха моята работа ", съобщи още Георгиев.

Георгиев разгласи, че приема като голям ангажимент 36-те гласа, които е събрал при гласуването през вчерашния ден.

" Подкрепата, преди всичко, е задоволителна и на второ място, е такава, която ми дава увереността, че съм припознат поради професионалните си качества ", добави още той.

Според Георгиев борбите са на няколко фронта.

" 40-те милиона за превоза са нужни за София. Това, че някой не си е приключил работата, не значи, че всички ние би трябвало да платим сметката. По отношение на Плана за развиване, се надявам да бъде преразгледани и тези 200 милиона лв., които орязаха за София за канализация ", съобщи новият ръководител на СОС.
Георгиев съобщи още, че с помощта на съответното ръководство финансовото положение на Столична община е устойчиво.

Георгиев сподели, че новата вълна от ограничения, които са предложили от ГЕРБ, са ефикасни.

" Истината е, че за целия интервал от предходната до края на тази година ще спестим 7 милиона и половина лв. на дребния и междинен бизнес. Близо 2 хиляди са компаниите, които сме подкрепили. В момента сътрудниците работят и по нов план от ограничения, които следва да представим ", изясни Георгиев.

Той показа още, че преподавателската специалност е негово предопределение и ще продължи да го прави.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР