Най-големите любители на пивото са в РусеСветовното по футбол не

...
Най-големите любители на пивото са в РусеСветовното по футбол не
Коментари Харесай

Мъжете пият бира 13,5 пъти на месец

Най-големите фенове на пивото са в Русе


Световното по футбол не повлия на пазара


Мъжете пият бира по 13,5 пъти на месец, а дамите по 5,5 пъти. Това сподели за “Труд ” Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България във връзка Световния ден на бирата (3 август). Това значи, че мъжете пият бира съвсем през ден. Най-големите фенове на пивото са в Русе, където общо мъжете и дамите пият бира 11 пъти в месеца. На второ и трето място са жителите на София и Плевен, където бира пият по 10,8-10,9 пъти в месеца. Най-рядко употребяват питие в Пловдив – единствено 6,3 пъти на месец.

Потреблението на бира в България през 2017 година е 74 литра на човек. Това е най-малък спад по отношение на 2016 година, когато е доближат исторически най-много в потреблението от 76 литра на човек. През първата половина на 2018 година потреблението в страната е 2,6 млн. хектолитра и е на равнището от предходната година. Световното състезание по футбол тази година се организира в много дъждовен интервал, а също така България не взе участие. Затова то не е повлияло значително за растеж в потреблението на бира в страната.

Изнасяме за Испания и Кипър


Връщаме се към стъклените бутилки

 Българите се връщат към стъклените бутилки с бира. Българите се връщат към стъклените бутилки с бира.
България изнасят към 160-180 хиляди хектолитра бира на година, сподели Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България. Бира се изнася най-вече за страни, където има огромни български диаспори като Испания, Кипър, Белгия и Съединени американски щати, както и за прилежащите страни – Румъния, Гърция и Македония. Същевременно в България внасят чешка и немска бира. Някои вериги продават и бира, създадена в Полша.

През последните три години у нас има наклонност за спад на потреблението на бира в пластмасови бутилки и за връщане към стъклените. В резултат пазарният дял на пластмасовите бутилки е паднал от 61% на 53%. Делът на кеновете е 12% от пазара. Увеличава се потреблението на безалкохолна бира, която към този момент държи 2-2,5% от пазара.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР