Най-големите компании за изкуствен интелект, сред които OpenAI, Alphabet и

...
Най-големите компании за изкуствен интелект, сред които OpenAI, Alphabet и
Коментари Харесай

OpenAI, Google и други компании се ангажират да поставят „водни знаци“ върху съдържанието, генерирано от ИИ с цел безопасност

Най-големите компании за изкуствен интелект, измежду които OpenAI, Alphabet и Meta поеха доброволни задължения пред Белия дом за използване на ограничения, като да вземем за пример слагане на „ водни знаци “ върху наличието, генерирано от изкуствен интелект, с цел да се увеличи сигурността на технологията, съобщи администрацията на Байдън.

Компаниите, измежду които са също Anthropic, Inflection, Amazon и сътрудникът на OpenAI – Microsoft дадоха обещание да тестват подробно системите, преди да ги пускат и да споделят информация за това по какъв начин понижат рисковете както и да влагат в киберсигурността.

Този ход се смята за победа в напъните на администрацията на Байдън да контролира технологията, която претърпява взрив на вложения и известност измежду потребителите.

Откакто генеративният изкуствен интелект, който е подготвен върху голямо количество данни, с цел да може да основава ново наличие и да дава отговор на въпроси съвсем като човек (както прави ChatGPT) стана извънредно известен през тази година, законодателите по света започнаха да обмислят по какъв начин да понижат заплахите, които новата технология крие за националната сигурност и стопанската система.

През юни болшинството в Сената на Съединени американски щати прикани за „ изцяло законодателство “, с цел да се реализира прогрес и да се обезпечат гаранции за изкуствения разсъдък.

Конгресът преглежда законопроект, който ще изисква политическите реклами да разкриват дали е употребен ИИ за основаването им.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който приема ръководителите на седемте компании в Белия дом през днешния ден също работи по създаването на изпълнителна заповед и двупартийно законодателство за технологиите на изкуствения разсъдък.

Като част от напъните седемте компании се ангажираха да разработят система за „ воден знак “ за всички форми на наличие – от текст, изображения, аудио и видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект, тъй че потребителите да знаят по кое време е употребена технологията.

Предполага се, че този воден знак, вграден в наличието по механически метод ще улесни потребителите при откриването на deepfake изображения или аудиозаписи, които могат да вземем за пример да демонстрират принуждение, което не се е случило, да основават по-добри измами или да изкривяват фотография на политик, с цел да слагат лицето в нелицеприятна светлина.

Не е ясно по какъв начин водният знак ще се прояви при шерването на информацията.

Компаниите също по този начин дадоха обещание да се съсредоточат върху отбраната на персоналните данни на потребителите в хода на развиването на изкуствения разсъдък и да подсигуряват, че технологията не е предубедена и не се употребява за дискриминация на уязвими групи. Други задължения включват създаване на решения на ИИ за научни проблеми като медицински проучвания и намаляване на изменението на климата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР