Най-големите колоездачни състезания Джиро д’Италия, Тур дьо Франс и Вуелта

...
Най-големите колоездачни състезания Джиро д’Италия, Тур дьо Франс и Вуелта
Коментари Харесай

Как платанция за канабис беше разкрита след кадри във Вуелтата

Най-големите колоездачни надпревари Джиро д’Италия, Тур дьо Франс и Вуелта Испания са освен най-значимите съревнования в спорта, само че съставляват и визитна картичка на своите страни. По време на Обиколката на Испания феновете станаха очевидци на куриозна обстановка, откакто несъзнателно надпреварата спомогна за разкриването на неправда.

В осмия стадий (31 август, събота), който приключи в градчето Игуалада в Каталуня, хеликоптерът, който следеше водещите колоездачи сподели покрив на жилишна постройка, на която се отглеждат към 40 дръвчета канабис. Това се случи при преминаваето през последния километър в центъра на Игуалада (на 35-та секунда във видеото).

Три дни след стадия полицията в Каталуня е иззела растенията, оповестява каталунската осведомителна организация ARA. Органите на реда са получили сигнал преди време за развъждане на канабис, само че не са имали точна информация за местонахождението.

Благодарение на фрагментите показани в Обиколката на Испания местоположението е станала ясна, а униформени са конфискували всичкия канабис. Собственикът на дръвчетата обаче не е оголен.



В Испания продажбата на канабис е противозаконна, само че персоналната приложимост е декриминализирана. Освен това законът не планува наказателна отговорност, а налагане на санкция сред 600 и 30 хиляди евро.

Неясно е само тълкуванието какъв брой огромна би трябвало да бъде площта на плантацията, с цел да се смята за такава за разпространяване, а не за персонална приложимост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР