Най-големите холивудски студиа постигнаха предварително споразумение с профсъюза на филмовите

...
Най-големите холивудски студиа постигнаха предварително споразумение с профсъюза на филмовите
Коментари Харесай

Холивудските режисьори постигнаха споразумение със студиата, сценаристите продължават да стачкуват

Най-големите холивудски студиа реализираха авансово съглашение с профсъюза на филмовите и телевизионни режисьори, съобщи " Ройтерс ".

Споразумението евентуално ще предотврати прекъсване на работата на режисьорите, което другояче би нараснало натиска върху медийните компании да се спогодят с към момента стачкуващите холивудски сценаристи.

Гилдията на американските режисьори ще изиска от своите 19 000 членове да одобрят тригодишния контракт, който беше разгласен късно в събота след триседмични договаряния.

Споразумението включва нарастване на възнагражденията и хонорарите, както и защитни клаузи по отношение на потреблението на изкуствен интелект. То е подписано сред Гилдията на режисьорите и Алианса на филмовите и телевизионните продуценти, който съставлява " Нетфликс ", " Уолт Дисни " и други огромни студиа.

Гилдията на американските сценаристи стачкува от 2 май, като спря няколко телевизионни и кино продукции, и към този момент няма проекти за нови договаряния със студиата.

 Стачката на сценаристите спря фотосите на предисторията на Стачката на сценаристите спря фотосите на предисторията на " Игра на тронове "

По време на последната стачка през 2007 година и 2008 година авансово съглашение на студиата с Гилдията на режисьорите принуди сценаристите да се върнат на масата за договаряния. В петък обаче договарящият от страна на сценаристите Крис Кийзър съобщи, че този път тактиката няма да проработи.

" Връщането на работа в този град зависи директно от Гилдията на сценаристите и това няма по какъв начин да бъде заобиколено ", сподели Кийзър във видеоклип, оповестен в " Ютюб ".

Ръководството на профсъюза на режисьорите ще реши дали да утвърди договорката, преди тя да бъде предадена на членовете за ратификация. Не е избрана дата за гласуването на ратификацията. Ако бъде утвърдена, договорката с режисьорите може да предложи матрица за договарянията със стачкуващите сценаристи и идните договаряния сред студиата и профсъюза на холивудските артисти.

В подписаното авансово съглашение режисьорите си осигуриха нарастване на заплатите с 5% през първата година, нарастване на хонорарите от стрийминг и гаранция, че " изкуственият разсъдък не може да размени отговорностите, изпълнявани от членовете ".

Изкуственият разсъдък се трансформира в съществена грижа на сценаристите и актьорите, които считат, че работата им е изключително уязвима от новите технологии.

 Изкуственият разсъдък – кой е създателят на творбата Изкуственият разсъдък – кой е създателят на произведението
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР