Най-големите глупости в този живот съм правил от любов, но

...
Най-големите глупости в този живот съм правил от любов, но
Коментари Харесай

Стефан Мавродиев пак чака любовта!

„ Най-големите нелепости в този живот съм правил от обич, само че отново я очаквам. Ето, толкоз доста желая да се влюбя и в този момент, подготвен съм да откача поради жена. ” Това си пожелава 77-годишният артист Стефан Мавродиев , който единствено след няколко дни ще стане притежател на „ Аскеер “ за цялостното творчество.

„ Не ме отписвайте, им споделих на сътрудниците, откакто разбрах, че получавам наградата. Какво са тръгнали да ме изпращат? Та аз не преставам да си работя интензивно “, смее се Мавро. В момента 77-годишният деец от Младежкия спектакъл не може да се оплаче от липса на функции, само че единственото, от което има потребност, е да се влюби и да „ не помни за себе си “.

„ Това е доста дълга и тъжна тематика. Неведнъж съм казвал, че всички дами ме напущат. Аз съм им правилен като куче и доста ме боли от раздялата. И да ви кажа, нищо не лекува времето. Важното е да намериш опората си я в театъра, я с приятелите. Но най-после нещата отминават и отново си оставам другар с дамите в живота ми. И с жена ми Аля, която от години живее в Париж, и със Станка Калчева, която е някогашна моя обич и след това партньорка на сътрудника Малин Кръстев, съм в положителни връзки, и с всички... Питате за Камелия Тодорова, не, с нея съм бил другар, както и с Катя Паскалева “, прецизира артистът.

Мавродиев е от това потомство български актьори, което се построява измежду колосите на българския спектакъл и кино. Заради своята виталност и гений той продължава да работи и във времето, когато съвсем не се снимаха български филми, а театърът ни бе подложен на колене. Тези сложни години пречупиха не един дух, само че Мавро, както го назовават приятелите, излиза като птицата феникс от пепелта.

Днес 77-годишният артист е от дребното оживели сенатори в храмовете на Мелпомена, които имат какво да предадат на младите. И го вършат всякога, щом се изправят на сцената. „ Споделям опит единствено в случай че и някои ми го изиска, другояче не се налагам “, споделя той.

Чувствителен и напорист, Мавро постоянно се влюбва, само че настойчиво заобикаля персоналните тематики, написа " България Днес ".

„ Ааа, ситуацията е доста тежко, - въздъхва той. - Висял съм освен от 12-ия, само че и от петия етаж, абе, от всеки етаж съм висял от обич. То като човек го заловен лудите и избликне в него духът, се случва това. То добре, че не се е случило да се претрепя. Сега се чудя с кой ум съм го правил. А то не давах и никой да ме стопира. Ако желаеха да ми оказват помощ, им споделях: „ Никой да не ме пипа, че падам “. И всички замръзват “, смее се Мавро.

Пак по това време артистът е бил и в полицията, защото се напил поради жена. „ Случва се на всеки, само че доста от дълго време беше това. Любовта е доста хубаво прекарване. Дава ти сила, става ти апетитен животът, всичко става още веднъж любопитно. Когато изчезва това възприятие, появява се голяма дупка. Все едно всички строим въздушни крепости. Но в случай че не го вършим, скуката ще ни убие “, изяснява Мавродиев .

С шестте си книги с лирика, 77-годишният артист отбелязва, че най-лесно е печелил жена със стихове. „ Там е истината - несъгласието сред знаенето на едната действителност, себе си, и тоталното непознаване на другата действителност, дамата, е по едно и също време сладко и рисково. Във „ Вятърът в тополите “ имам една сакрална имитация (много обичам тази идиотска дума „ сакрално “ - виж какъв брой тежкарско звучи. В изявлението можеш да напишеш в скоба: „ смее се “.) Обяснявам на Доси Досев, който се мъчи да ме увери, че дамите харесват мъжете с възприятие за комизъм: „ Това е мит! Жените в никакъв случай не избират този, който ги разсмива, а оня, който желаят физически. Висок, слаб, с хубава коса, въпреки и чук. А не невисок и с гола глава, въпреки и остроумен “, смее се артистът.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР