Най-големите американски банки са солидно капитализирани и биха оцелели при

...
Най-големите американски банки са солидно капитализирани и биха оцелели при
Коментари Харесай

Фед: Най-големите американски банки ще оцелеят при силно сътресение

Най-големите американски банки са " солидно капитализирани " и биха оживели при тежка международна икономическа криза, заяви Федералният запас на Съединени американски щати, представено от Франс прес и Асошиейтед прес.

Т.нар. стрес проби, които прави централната банка на Съединени американски щати, откриха, че при мощни стопански проблеми, при които безработицата скача до 10 %, брутният вътрешен артикул се свива, а финансовите условия се утежняват, 35-те най-големи американски банки ще могат да кредитират семействата и фирмите, съгласно Фед.

Някои промени в оповестената през декември всеобхватна данъчна промяна и един по-тежък възможен сюжети обаче водят до загуби за банките, които са по-големи от загубите, изчислените предходната година, показва в известие централната банка.

Назначеният наскоро заместник-председател на Фед, отговарящ за банковия контрол, Рандъл Куорлс сподели, че съгласно тестванията, банките ще излязат от криза в по-добра форма, в сравнение с са били при започване на предходната криза.

Въпреки тежкия сюжет и други фактори, които повлияха теста тази година, финансовите нива на фирмите след хипотетична жестока световна криза ще са по-високи от действителните финансови нива на огромните банки в годините преди последната криза, сподели той.

Тестовете откриха, че съотношението на капитала, който разрешава на банките да поемат загуби, към рисковите активи ще спадне от 12,3 % в края на предходната година до 7,9 %, до момента в който изчисленията предходната година сочеха индикатор на ниво 9,2 на 100.

Очакваната загуба на 35-те най-големи банки възлиза на 578 милиарда $ за девет тримесечия по отношение на 383 милиарда $ загуби за 34 банки, предвиждани предходната година.

Сегашният тест планува по-голямо икономическо разтърсване, в сравнение с предходните проби.

Общо 35-те банки покриват 80 % от всички активи на банки, работещи в Съединени американски щати.

Провеждането на стрес тестванията е условие на закона " Дод-Франк ", влезнал в действие след международната финансова рецесия, показва Франс прес.

Законът " Дод-Франк " бе подписан през 2010 година от президента Барак Обама. Той съдържа 2300 страници и задължава банковите колоси да се подлагат на стрес проби всяка година, тъй че да бъде оценена тяхната непоклатимост при положение на финансова рецесия. Със закона се сътвори службата за финансова отбрана на потребителите. Законът също по този начин изисква от банките да имат по-големи финансови запаси за попречване на рецесии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР