Най-големите акценти на първия републикански дебат: Кандидатите на Републиканската партия се изправят в Милуоки

...
Първият републикански дебат от първичния президентски цикъл през 2024 г.
Коментари Харесай

Първият републикански дебат от първичния президентски цикъл през 2024 г. е в ход в Милуоки, където осем кандидати на Републиканската партия се надяват да се откроят от претъпканото поле с по-малко от пет месеца до събранията в Айова.

Кандидатите, дебатиращи в четвъртък вечерта, включват:

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис Губернаторът на Северна Дакота Дъг БъргумБивш губернатор на Ню Джърси Крис КристиБивш посланик в ООН Ники ХейлиБивш губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън Бивш вицепрезидент Майк Пенс Предприемач Вивек Рамасвами Сен. Тим Скот от Южна Каролина

Дебатът е забележителен и за това кой не е на сцената: бившият президент Доналд Тръмп. Фаворитът на Републиканската партия избра да пропусне шоудауна и вместо това записа интервю с Тъкър Карлсън, което се пуска в тандем с дебата. Анкета на CBS News, публикувана в неделя, показа, че Тръмп има голяма преднина пред останалата част от полето, спечелвайки подкрепата на 62% от вероятните избиратели на републиканците на първичните избори. ДеСантис беше втори с далеч, спечелвайки 16% подкрепа.

За да дадат начало на дебата, повечето кандидати насочиха огъня си към президента Байдън по инфлацията, държавния дълг, държавните разходи и други икономически въпроси. Хейли беше първата, която разкритикува колега републиканец, удряйки Тръмп за рекордните разходи на администрацията му. След това Пенс се прицели в Рамасвами, който се издига в социологическите проучвания. Пенс нарече 38-годишния "новобранец", който ще се нуждае от "обучение на работното място" в Белия дом.

Дебатът, който се излъчва по Fox News, дава шанс на някои от по-малко известните кандидати да пробият и да изложат аргументите си пред най-голямата аудитория от гласоподаватели, които са имали досега. От друга страна, лошото представяне на дебатите е обрекло много кандидати в миналото, преди кампаниите им дори да започнат.

За да се класира за дебата, Републиканският национален комитет изисква кандидатите да достигнат поне 1% в множество отговарящи на условията анкети, да съберат поне 40 000 дарители и да подпишат обещание, с което се ангажират да подкрепят окончателния кандидат от Републиканската партия. От тях също се изискваше да се закълнат да не участват в неодобрени дебати.

Ние ще добавяме акценти и забележителни моменти от дебата по-долу през цялата нощ.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР