Най-глемият производител на мляко - френската Lactalis, ще затвори две

...
Най-глемият производител на мляко - френската Lactalis, ще затвори две
Коментари Харесай

Най-големият производител на млечни продукти в света затваря 2 завода в Румъния

Най-глемият производител на мляко - френската Lactalis, ще затвори две от заводите си в Румъния като част от проект за консолидиране на бизнеса си. Производителят на марката President е решила да спре работата на базите си в град Ватра Дорней и в село Флорени.

Според формалното известие на групата двете заводи ще затворят порти до края на август, написа уеб сайтът SeeNews. Те са били част от румънската група Dorna Lactate, която френският колос закупи през 2008 година.

От информацията излиза наяве, че създаваните до момента в тях марки La Dorna и Dorna Lactate ще продължат да съществуват в Румъния, като тяхното произвеждане ще бъде изместено в други два завода на групата - в Алба и Ковасна.
 Danone продава част от бизнеса си в Съединени американски щати, с цел да купи по-голям
Danone продава част от бизнеса си в Съединени американски щати, с цел да купи по-голям

Купувач е конкурентната Lactalis

" Трябваше да вземем това решение откакто изчерпахме всички опити за усъвършенстване на активността в двете заводи, като прибавим и новата икономическа действителност, която ни кара да обръщаме повече внимание към оперативността на нашия бизнес в Румъния ", споделя генералният шеф на Lactalis Romania Джампаоло Монзенето, представен от уеб страницата SeeNews.

Френската група е най-големият производител на млечни артикули в Румъния, като годишно тя преработва към 250 милиона литра мляко. В страната тя държи 8 марки, ръководи 7 завода и за нея работят 2300 души.

Брандовете в румънската група на Lactalis продават над 200 000 тона подготвени артикули годишно, а оборотът им възлиза на близо 250 милиона евро или 281 милиона $.

В международен мащаб компанията има над 250 завода в 94 страни по света. Служителите ѝ са 80 000. На българския пазар тя е показана с сектора President.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР