Най-доволни от посещението си у нас са руснаците, румънците и

...
Най-доволни от посещението си у нас са руснаците, румънците и
Коментари Харесай

Руснаци, румънци и британци доволни от почивката си у нас

Най-доволни от визитата си у нас са руснаците, румънците и британците.

Малко по-резервирано дават отговор германците, само че и там процентът на далите отговор е позитивен (67%). Това сочи изследване на " Галъп интернешънъл ".

Близо 16 милиона германци, 12 милиона британци и 13 милиона руснаци са посещавали най-малко един път България и това слага страната ни в добра позиция на туристическите пазари.

България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има положителни позиции в нашия кондензиран с туризъм район.

Това демонстрира проучването измежду представителна извадка в пет основни за развиването на туризма у нас страни - три огромни пазара: Германия, Англия, Русия и два прилежащи пазара: Румъния и Сърбия.

57% от пълнолетните жители на петте страни дават отговор позитивно на въпроса дали България е привлекателна туристическа дестинация, а 27% дават отговор негативно. Останалите се затрудняват да отговорят.

В съпоставяне с останалите туристически страни в нашия район, България се подрежда доста покрай дестинации като Хърватия (62% отговори, че това е атрактивна дестинация) и Турция (63%).

За най-хубава дестинация е избрана Гърция (81% позитивни отговори), а надалеч зад нашия пакет с Хърватия и Турция остават Румъния с 46% и Сърбия с 43%.

Най-високо са оценили страната ни румънците (71% дават позитивна оценка за атрактивността на България) и жителите на Русия (66%), само че очебийно позитивни оценки дават и жителите на Германия, Англия и Сърбия.

Най-разколебани по отношение на атрактивността на България се оказват сърбите - едвам 48% споделят, че България е атрактивна, а 42% са на противоположното мнение.

В 85% от случаите посетилите страната ни дават отговор, че главната цел или една от главните цели на визитата или визитите им у нас е била туризъм и отмора.

Средно, страната ни са посещавали към 22% от интервюираните жители в 5-те страни, като най-вече посетители са идвали от Румъния - 47% от запитаните в тази страна (или близо 10 милиона души) са посещавали България. Същото важи и за 24% от запитаните в Сърбия.

Сред немските и британските жители надлежно 19% и 18% свидетелстват, че са идвали у нас. От руснаците едвам 9% са били у нас.

Средният брой на визитите в границите на живота до момента е от 1.6 при руснаците до 3.9 при румънците.

По отношение на общите усещания от България 80% от посетилите страната ни в 5-те страни имат позитивна оценка.

Основните ни съперници в региона - Гърция, Турция и Хърватия водят доста по-активна рекламна и маркетингова тактика.

В това отношение България изостава, което задържа одобрения туристически капацитет на страната ни./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР