Най-доброто за зърнопроизводителите е да се отвори мярката за частно

...
Най-доброто за зърнопроизводителите е да се отвори мярката за частно
Коментари Харесай

Абровски: Трябва да се отвори мярката за частно складиране на слънчоглед

Най-доброто за зърнопроизводителите е да се отвори мярката за частно депозиране на слънчоглед. Това разяснява Пламен Абровски от " ИТН " за " Твоят ден ".

" Когато в Европейски Съюз се вземаха решения за солидарността, е трябвало България да каже, че ще влезе безотговорно слънчоглед от Украйна. Когато им бе разрешено да сложат мито и имаше недостиг на слънчоглед, тогава зърнопроизводителите започнаха да създават и слънчоглед. Когато се внася безотговорно зърно, това подбива цените на българския производител ", съобщи той.

По думите му енергийната рецесия е най-тежката за страната, а поради нея има висока инфлация. " Икономически мощната Европа има проблем с енергийния запас за произвеждане - ток, газ, дърва. Европа ще се откаже от пазарния принцип на тока и ще се върне към регулацията с таван на мегаватчас. Важно е по какъв начин ще реагират енергийните министри. Дърва имаме в обилие. Трябва обаче да се възнамерява сечта ", изясни Абровски.

Според него доста се подценява ролята на България във вземането на решения в Брюксел. " ИТН " е единствената партия, която стои зад народа ", уточни той.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР