Най-доброто за Украйна е да може да произвежда модерни оръжия,

...
Най-доброто за Украйна е да може да произвежда модерни оръжия,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна трябва сама да произвежда оръжията си

Най-доброто за Украйна е да може да създава съвременни оръжия, с цел да подсигурява личната си сигурност и страната ще го направи. Това гласи вечерното послание към нацията от президента Володимир Зеленски, оповестява Укринформ. Днес министърът на защитата Умеров изнесе значим отчет: първите американски танкове Abrams към този момент са в Украйна. Ние ги приготвяме за усилване на нашите дейности против окупаторите, регистрира Зеленски. 
 
Също по този начин работим, с цел да получим всички други военни качества, от които се нуждаем толкоз доста. Това важи и за F16 – образованието на водачи и инфраструктура е в ход. Това се отнася и за оръжията с огромен обхват – вършим всичко, с цел да може Украйна да направи повече, с цел да освободи територията си. Същото е и с противовъздушната защита. За да затворим цялата територия на нашата страна, се нуждаем от повече системи, в сравнение с имаме в този момент.
 
Най-доброто нещо за нас е да можем да произвеждаме противовъздушна защита и други модерни оръжия. Това е единственият метод. Да се подсигурява сигурността на Украйна. Ние ще произвеждаме, ние ще построяваме всички нужни индустриални мощности малко по малко, даде обещание президентът. И, апропо, към този момент виждаме доста явен интерес в света да работи с нас в името на нови отбранителни сили освен за Украйна, само че и за нашите сътрудници. Нашият свят като цяло – свят, който се основава на правила и няма да толерира експанзиите и терора, които Русия се пробва да трансформира в норма, съобщи Володимир Зеленски.
 
Министърът на стратегическите промишлености Камишин заяви за подготовката на първия конгрес за отбранителната промишленост: към този момент има повече от 160 компании, които ще вземат участие. 26 страни. Различни елементи на света: Америка, Азия, Европа, Австралия. Производители на цялостна гама оръжия. Ние ще поставим всички старания, с цел да обединим света, с цел да създадем нов и мощен боеприпас за Украйна и всички бранители на интернационалното право, регистрира още Зеленски.
 
Днес организирах и срещи по отношение на резултатите от визитата ми в Съединени американски щати и Канада и срещи с водачите на страните сътрудници в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Всички съглашения, които постигнахме, всяка вероятност за Украйна – би трябвало да осъществим всичко допустимо най-скоро. За всяка от областите дефинираме съответно длъжностно лице, което ще дава отговор за осъществяването на споразуменията. Отбрана, политическо взаимоотношение, подсилване и пречистване на институции, енергетика, възобновяване.
 
Специално внимание би трябвало да се обърне на назначения специфичен представител на Съединени американски щати за възобновяване на Украйна Пени Прицкер. Това е доста значимо предопределение. То е явен знак на доверието на Америка в бъдещето на Украйна. Имах среща в Ню Йорк с госпожа Прицкер, а тя също беше във Вашингтон за разширени диалози с президента Байдън. Имаше доста продуктивно въодушевление (при тази среща, бел. ред.) И за нас е значимо специфичният представител да има опция да стартира работа с и в Украйна допустимо най-скоро.
 
Също по този начин организирах среща с държавни чиновници и Службата по отношение на износа на зърно. Координирахме по-нататъшните стъпки и записахме постигнатите резултати. Първо, Европейската комисия поддържа пътната карта за взаимно наблюдаване на износа на зърно. Това е изцяло рационално. Второ, последователно отстраняваме страстите от тази тематика по множеството въпроси. Работата със съседите може и би трябвало да стане изцяло градивна и Украйна прави всичко за това. Трето, признателен съм на тези наши сътрудници, които не позволиха нарушавания на комерсиалните правила на Европейския съюз и на Споразумението за асоцииране. Очакваме същата градивна взаимна работа, както с България и Румъния от други прилежащи страни. Европейският съюз е пространство за взаимно съгласие и съдействие. Така би трябвало да бъде.
 
И още нещо.
Искам да благодаря на всички наши бойци от Военновъздушни сили, на всички наши зенитчици, на бойци от мобилни огневи групи, които отблъскват съветските ракетни удари и удари с дронове всеки ден и всяка нощ. Само за една офанзива против Украйна нощес врагът е употребявал 33 ударни оръжия – дронове " Шахед ". Повечето от тях са против Одеса и района. Повечето от тях са свалени. За страдание, не всички. За страдание имаше попадения. Но 30 цели от общо 33 бяха обезвредени. Важно е да запомните, че всяка обезвредена цел е избавен живот.
 
И ние ще отговорим на всеки удар на Русия против нашите градове и села, против всяка украинска общественост. И за Одеса, и за Берислав и Херсон, и за Донецка, Харковска и Сумска област. За всички наши райони. Благодарен съм на всички, които избавят хора след офанзивите на окупаторите! Благодаря на всички по света, които ни оказват помощ да защитим Украйна!
Слава на нашите бойци!
Слава на всички, които работят за страната!
Слава на Украйна!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР