Най-добрият университет в света е Калифорнийски технологичен институт (САЩ), следван

...
Най-добрият университет в света е Калифорнийски технологичен институт (САЩ), следван
Коментари Харесай

10-те най-авторитетни университета според списание Times

Най-добрият университет в света е Калифорнийски софтуерен институт (САЩ), следван от Оксфорд (Великобритания) и Станфордският университ (САЩ).Това демонстрира класацията на авторитетното английско сп. Times, взаимно с организация „ Томсън “. За поредна година нито един български университет не попадна в Times Higher Education World Reputation Rankings.

В Топ 100 на класацията най-вече университети има от Съединени американски щати – 47, следвани от Англия – с 10. В същото време са се укрепили позициите на азиатските университети от Япония, Китай, Сингапур, Индия и Южна Корея. Единственият представител на Балканите е Турция. Сред първите 300 университета попадат пет турски висши образователни заведения.

Ето 10-те най-хубави университета в света съгласно списание Times:

1. Калифорнийски софтуерен институт (САЩ)
2. Оксфорд (Великобритания)
3. Станфордския университ (САЩ)
4. Харвард (САЩ)
5. Масачузетски софтуерен институт (САЩ)
6. Принстън (САЩ)
7. Кеймбридж (Великобритания)
8. Импириъл колидж (Великобритания)
9. Калифорнийски университет (САЩ)
10. Чикагски университет (САЩ)

В Азия най-хубавият университет е в Токио, който заема 27-мо място. Пекинския университет е 46-ти в света. Нито един съветски университет не попада в първите 200 места.

Класацията на най-авторитетните университети е формирана въз основата на анкета, в която са взели участие 16,5 хиляди водещи международни учени и специалисти от разнообразни области на познанието. Проучването се базира на 13 основни индикатора за осъществяване на университета, в това число преподаване, научни проучвания, интернационалните действия.

За правенето на листата са оценени 6 милиона научни публикации и 50 милиона препратки в медиите.

Авторите на класацията са изходили от догатката, че хората, работещи в науката и образованието, постоянно поддържат връзка между тях, както в неофициална конюнктура, по този начин и на конференции, по тази причина имат вярна визия за ситуацията в другите вузове.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР