Най-добрият тенисист в света за момента Новак Джокович се забърка

...
Най-добрият тенисист в света за момента Новак Джокович се забърка
Коментари Харесай

Новак Джокович се снима с ракия и се забърка в огромен скандал

Най-добрият тенисист в света за момента Новак Джокович се забърка в следващ скандал. Този път отговорна е фотография на Джокера с едно шише с ракия. Така за повторно в границите на годината Ноле се забърква в неприятности. Както е известно, през лятото сърбинът отнесе съществени рецензии, когато на проведените от него благотворителни шампионати Adria Tour беше направено голямо празненство в дискотека, а по-късно няколко тенисисти, в това число Григор Димитров, се заразиха с COVID-19.

Сега мотив за абсурда стана подарък, който Новак Джокович на драго сърце сподели на почитателите си. Той театралничи със специфична ракия, на която е подложен лика на сръбския въстаник Дража Михайлович. Това провокира съществени реакция в Хърватия и Босна и Херцеговина.

„ През цялата си кариера Джокович избягваше да се замесва в кавги поради провокации на национална основа по отношение на страните от някогашна Югославия. Сега обаче с една фотография унищожи всичко, градено през годините, а репутацията му съществено ще пострада “, разгласи най-популярният босненски уебсайт Klix.ba.
View this post on Instagram

“Джокович се снима с ракия, на която е изобразен четническия нарушител Дража Михайлович “, прибавя хърватският Index.hr, който показва част от биографията.

Дража Михайлович има спорна известност на територията на някогашна Югославия. Някои го почитат като воин от Първата международна война, а по-късно избавил доста съюзнически водачи по време на немската окупация през Втората международна война. Четниците на Михайлович обаче постоянно са били съдружници на немските окупационни управляващи и даже в някои случаи са изпълнявали ролята на полицейски елементи. На 17 юли 1946 година е разстрелян от социалистическата власт в Югославия като военнопрестъпник. Съдът не приема показанията на англо-американските летци, на които Дража Михайлович е оказал помощ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР