Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович напусна тренировъчния си мач срещу

...
Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович напусна тренировъчния си мач срещу
Коментари Харесай

Сериозна неприятност за Джокович

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович напусна подготвителния си мач против Данийл Медведев, откакто потърси здравна помощ по средата на срещата поради проблем с коляното на левия крайник, съобщава сръбският вестник " Телеграф ". 

Сесията на Новак с руснака трябваше да продължи 75 минути, само че сърбинът се отхвърли единствено след 36. 

Джокович громеше Медведев при започване на дуела, а при резултат 3:2 получи екстензия на коляното (разтягане на ставите).

След това Медведев завоюва идващите два гейма, до момента в който Джокович получи същата контузия на почивката, когато изоставаше с 4:3 и още веднъж с 5:4. След това Ноле трябваше да се отдръпна, а испанският деец Пабло Андухар го размени и продължи да играе против Медведев.

Новината е много неприятна за Джокович, защото на Откритото състезание на Австралия от 16 до 29 януари той ще се бори за рекордна 10-а купа, с цел да се изравни с Рафаел Надал с 22 трофея от Големия шлем.

В петък Новак би трябвало да играе показателен мач против Ник Кирьос, а билетите за този дуел бяха разпродадени единствено за 58 минути.

Новак имаше проблеми с травма против Медведев и неотдавна на полуфиналите в Аделаида, когато получи здравно лекуване на сухожилие. Накрая сподели, че всичко е наред и продължи да играе до края на турнура, който завоюва. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР