Най-добрият помощник в борбата с жаждата е водата. Но когато

...
Най-добрият помощник в борбата с жаждата е водата. Но когато
Коментари Харесай

Топ 5 напитки за утоляване на жаждата

Най-добрият асистент в битката с жаждата е водата. Но когато желаете да се зарадвате освен със здравословна, само че и вкусна напитка, на помощ идват чайове, плодови питиета, компоти и горски плодове. Как да ги приготвите вярно и какъв брой можете да пиете дневно, препоръки дава ендокринологът Зухра Павлова пред " РИА Федералпрес ".

„ Ако извършите конвенционален рейтинг на напитките, които могат да бъдат потребни през лятото, тогава, от моя позиция, билковите чайове без захар и мед би трябвало да са преди всичко . Можете да добавите към тях лимон или комат джинджифил, на усет “, показа лекарката в своя телеграм канал.

Второто място Павлова отреди на шипковата запарка. Тя посъветва плодовете на растението да се наквасен една нощ в термос и прикани никога да не се прибавя захар към напитката.

На трето място  ендокринологът  поставя сезонни запарени горски плодове. Не е належащо да се прибавят прекалено много - задоволително, както се споделя, " за мирис ".

На четвърто място съгласно експерта е домашният сок. Към тази напитка също не би трябвало да се прибавя захар, а плодовете би трябвало да се варят не повече от пет минути. Любителите на пулпата могат да намачкат плодовете и да ги прибавят към напитката.

И на пето място ендокринологът сложи компот от сушени плодове без захар.

„ Да, сушените плодове съдържат доста фруктоза и затова калории. Но също по този начин съдържат доста витамини и минерали. Компотът е добре да се пие в жегата, 20-30 минути след вечеря “, добави тя.

Зухра Павлова предлага да пиете всички тези питиета в размер не повече от чаша дневно. Лекарят подсети още, че елементарната вода постоянно би трябвало да е приоритет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР