Най-добрият ни тенисист Григор се подготвя за участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор се подготвя за участието си на
Коментари Харесай

Григор: За да победиш Рафа Надал, просто трябва да го надиграеш

Най-добрият ни тенисист Григор се приготвя за присъединяване си на шампионата от категорията ATP 250 в Стокхолм, където през 2013 година завоюва първата си купа от ATP тура. Димитров е лидер в схемата и към момента не знае името на противника си във втория кръг, защото прескача първия по право. Григор ще играе с спечелилия от мача сред французина Пиер-Юг Ербер и рисковия полски квалификант Йежи Янович.

“Добра година за мен до момента. Имаше доста позитиви, също и доста уроци, несъмнено, очаквам с неспокойствие идващите 2-3 седмици”, показа нап ресконференцията си преди първия си мач Димитров, който до края на сезона ще играе още на шампионатите във Виена (ATP 500) и Париж (ATP Masters 1000), а има и големи шансове за първи път да се класира за Финалния шампионат на ATP в Лондон през ноември.

Press Conference with Grigor Dimitrov at Intrumsthlmopen2017 https://t.co/UQRrclcvdc
— Intrum StockholmOpen (@IntrumSthlmOpen) October 17, 2017
Димитров разяснява борбите си със международния №1 Рафаел Надал напоследък. Българинът се срещна в две следващи седмици с испанеца (в Пекин и Шанхай), като и в двата случая загуби в три сета. “Прото би трябвало да го надиграеш, това е. Просто изгубих точки във значими моменти”, разяснява Григор, говорейки за левичаря от Манакор. “Не мисля, че нуждая се да трансформирам нещо в играта си, по-скоро става дума за вземането на решения в избрани моменти. За разнообразни удари в разнообразни моменти - да вземем за пример, когато резултатът е 30:30, 40:40 или преимущество за теб”, добави първата ни ракета.

“Предпочитам да се концентрирам върху позитивите от присъединяване ми на шампионатите в Пекин и Шанхай. Тялото ми се усещаше добре, борех се… сега за мен е значимо да мисля за позитивите”, сподели още Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР